Tıp Fakültesi öğrencileri Sağlık Kampüsü'nü güzelleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Tıp Fakültesi öğrencileri Sağlık Kampüsünü güzelleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 17:56

Tıp Fakültesi öğrencileri Sağlık Kampüsü'nü güzelleştiriyor

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Çevre, Sosyal Yardımlaşma ve Tıbbi Farkındalık Kulübü, Tıp Fakültesi çevresini güzelleştirebilmek için Uncubozköy Sağlık Kampüsü Tıp Fakültesi Amfiler girişindeki istinat duvarını boyadı ve profesyonel boccia sahasının çizimini gerçekleştirdi.

MCBÜ Tıp Fakültesi Çevre, Sosyal Yardımlaşma ve Tıbbi Farkındalık Kulübü, Uncubozköy Sağlık Kampüsü Tıp Fakültesi Amfiler girişindeki bozuk ve boyası yıpranan 4 buçuk metreye 40 metre boyutundaki istinat duvarını boyayarak Paralimpik Olimpiyat Sporu Boccia'nın profesyonel sahasının çizilmesi faaliyetlerini gerçekleştirdi. Duvar açılışı, Dekan Yardımcıları İpek Akil ve Zeki Arı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ayhan Bilir, Yunusemre Park ve Bahçeler Müdürü Fuat Balcı, Fakülte Sekreteri Yasin İşin, öğretim üyeleri, fakülte personeli, TürkMSİC, Türkkök Hücre, Medikal Humanite, Nikotek, Koruyucu Hekimlik ve Halk Sağlığı Kulüp Başkanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Dekanlık tarafından uygun görülen Boccia Sahası'nın çizimi ve onaylanan duvar resmi tasarımları Tıp Fakültesi öğrencilerinin oylamasına sunularak, en çok oyu alan tasarımın uygulanması için gereken malzeme desteği Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca sağlandı. Duvarın boyanması ve sahanın çizimi faaliyetinin başlangıcından itibaren tüm işlemler Kulüp Danışman öğretim üyesi Prof. Dr. Cevval Ulman'ın gözetiminde Kulüp Başkanı Batuhan Mutlu, Genel Sekreter Doğancan Saydam ve Faaliyet Sorumlusu Nuran Vidin'den oluşan ekip tarafından koordine edildi. Boyama ise bu ekibin koordinatörlüğünde yaklaşık 30 kişilik bir öğrenci grubunun çabalarıyla 10 gün gibi bir sürede tamamlandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker açılışta yaptığı konuşmada, "Tüm öğrencilerimize ve destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Sanat bir toplumun temel taşlarındandır, öğrencilerimizin dersleri dışında başka faaliyetlerle ilgilenmelerini faydalı buluyorum" dedi. Kulüp Başkanı Batuhan Mutlu, kulüp olarak projelerinin planlama aşamasından sonra tüm arkadaşlarının ve diğer kulüp üyelerinin duvar resminin yapımında emeklerini ve desteklerini esirgemediklerini belirtti. Duvar açılış programı hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ve Boccia Sahasında ilk maçların öğrenciler ve protokol tarafından oynanmasının ardından sona erdi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!