Teknolojiye karşı tebrik kartı

Güncelleme Tarihi:

Teknolojiye karşı tebrik kartı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 17:10

Teknolojiye karşı tebrik kartı

Haberin Devamı

PTT Genel Müdürlüğü, teknolojiyle birlikte gelişme kaybeden sosyal paylaşım ağları sebebiyle önemini yitiren tebrik kartı gönderimini tekrar canlandırmak için Ramazan Bayramı için özel bir kampanya yaptı. Kartlar vatandaşlara ücretsiz verilirken, sadece gönderim için 65 kuruş ödenecek.

Gelişen teknoloji ile birlikte gelişme kaydeden sosyal paylaşım ağlarına yenik düşen tebrik kartı gönderme geleneğini tekrar canlandırmak isteyen PTT Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı için özel bir çalışma yaptı. PTT Manisa Başmüdür Vekili Bilal Özlü, PTT Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl Ramazan Bayramı'na özel üç farklı seçenekte tebrik kartı bastırıldığını ve bunların kurumlara, kuruluşlara ve vatandaşlara ücretsiz dağıtılmaya başlandığını açıklandı. Manisa'da 10 bin tebrik kartının dağıtımının yapılacağını dile getiren Başmüdür Vekili Özlü, "Amaç tebrik kartı gönderme kültürünü tekrar canlandırmak. Eskiden insanlar sevdiklerine tebrik kartı gönderir ve gönderilen o kartlar bir ömür boyu saklanırdı. Ancak sosyal paylaşım ağları tebrik kartlarının önemini yitirmesine sebep oldu. Bu çalışma ile tebrik kartlarının önemini tekrar canlandıracağız" dedi. Vatandaşların ücretsiz tebrik kartlarını PTT şubelerinden temin edebileceğini ifade eden PTT Başmüdür Vekili Özlü, "Kartları vatandaşlarımız ücretsiz olarak alabilecek. Sadece gönderme ücreti olarak 65 kuruş ödeyecekler" diye konuştu.

KARGODA YÜZDE 25 İNDİRİM

PTT Genel Müdürlüğü'nün dini bayramlar ve özel günler öncesinde PTT aracılığıyla gönderilen kargolarda yüzde 10 oranında indirim yaptığını ifade eden Başmüdür Vekili Özlü, "Bu yıl bu indirim yüzde 25'e çıktı. Önümüzde bir Babalar Günü var. Babalar Günü'nden önceki 5 gün boyunca kargo gönderecek olan vatandaşlarımıza yüzde 25 indirim sağlanacak. Daha sonra bu indirim Ramazan Bayramı için de devam edecek. Her dini bayramlar ve özel günlerde bu indirimler geçerli olacak" dedi. Özlü, 2017 yılının kendileri için hizmet yılı olacağını söyleyerek yıl sonuna kadar il genelinde 20 şube açılacağını ifade ederek, "Hizmetin vatandaşın ayağına götürme çerçevesinde yaklaşık 2017 yılı sonuna kadar 20 tane işyeri açacağız. 10 tanesini şuanda kiraladı ve hizmete girmek üzere" diye konuştu. Özlü ayrıca, bu yıl içerisinde Yunusemre İlçesi'nde 2 dönümlük arazi üzerinde yeni başmüdürlük binalarının temelini atmayı hedeflediklerini vurguladı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!