Sulama kooperatifleri yasal düzenleme bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Sulama kooperatifleri yasal düzenleme bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 14:02

Sulama kooperatifleri yasal düzenleme bekliyor

Haberin Devamı

TÜRKİYE Sulama Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, tüzük ve yönetmeliklerde boşlukların yasal düzenlemelerle giderilmesi gerektiğini belirterek, tarımın vazgeçilmezlerinden olan suyun daha rantabl ve istenen nitelikte kullanılması için sulama kooperatiflerine gerekli önemin verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Sulama Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Halis Uysal, 1 Temmuz  Dünya Kooperatifçilik Günü sebebiyle yazılı açıklama yaptı. Uysal, kooperatifçiliğin günümüzde istenilen düzeye gelmediğini belirterek, "Bugün dahi tüzük ve yönetmeliklerimizde çok büyük boşluklar vardır. Süratle gelişen teknolojilerin en ufak tarım birimlerine kadar intikal ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dünya nüfusu çığ gibi büyürken, yeni yeni kıtaların keşfedilemeyeceğini biliyoruz. Gerçekçi olarak düşündüğümüzde eldeki toprakların gelişen teknolojilere uydurulması ve böylece bu topraklardan maksimum verimin sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Bir tarım ülkesi olan Türkiye'nin, gelişen dünya pazarlarında yer alması, yeni teknolojileri benimsemesiyle mümkündür. Ancak, bu işin kooperatifler kanalı ile olacağına inanıyoruz" dedi. Uysal, teknolojinin uygulanarak, verimliliğin arttırılarak minimum maliyetle maksimum verimin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. Kırsal kesimlerdeki dağınık kaynakların birleştirmesi gerektiği konusunda çağrı yapan Uysal, taleplerini şöyle sıraladı:

"Ürünün değerlendirilmesi, değer fiyatın üreticilere geri döndürülmesi, sağlanacak artı değerlere iş gücünün sanayi üretimi için örgütlenmesi, kırsal kesimde kent olanaklarının yaratılması gerekirse kente göçün sağlıklı biçimde gelişmesinin sağlanması, bireylerin yaratıcılık, dayanışma bireysel ve toplumsal sorumluluk değerlerinin geliştirilmesi, tarımın vazgeçilmezlerinden olan suyun daha rantabl ve istenen nitelikte kullanılması için sulama kooperatiflerine gerekli önem verilmeli ve yasal sorunlar düzeltilmelidir. Ulusal ve uluslararası düzeyde dayanışmanın gerçekleştirilmesi için tarım kooperatifçiliğimizin yeniden yapılanmasının gerekli olduğuna inanıyoruz."

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!