Şehzadeler, imar planı ve mimari projelerini halka tanıtacak

Güncelleme Tarihi:

Şehzadeler, imar planı ve mimari projelerini halka tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 13:08

Şehzadeler, imar planı ve mimari projelerini halka tanıtacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, kurumunun 360 dönümlük arazi üzerinde 5 mahallede başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarına değinip, gelecek günlerde kentsel dönüşüm ofisinin de faaliyete geçeceğini belirterek, 15 Aralık'tan sonra geniş bir katılımla imar planı ve mimari projelerin halka tanıtılacağını ifade etti.

Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, İshak Çelebi ve Dilşikar mahallelerinin bir kısmı; Kocatepe, Bayındırlık ve Gediz mahallelerinin tamamını kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili şehir plancısı Necati Uyar'dan bilgi aldı. Başkanlık makamında gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Başkan Çelik'in yanı sıra başkan yardımcıları Bilal Demir, Ulus Kotluca, başkan danışmanı Atilla Efendioğlu, şehir plancıları Necati Uyar ve Hüseyin Yeldiren de katıldı.

Şehri plancısı Uyar, "Sürecin sonuna doğru geliyoruz. Söz konusu alanın haritalarını tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onay aldı. Hemen ardından zemin etütlerini de yaparak tamamladık. Bunlar da bakanlık tarafından onay almış durumda. Tüm bu çalışmalarla birlikte 5 mahalleyi ilgilendiren alanda kapsamlı bir değerleme çalışması yapıldı. Bu çalışmayla birlikte arsa değerleri, arsa üzerindeki yapılar, bahçe duvarları, müştemilatlar bahçe içerisindeki ağaçlara varana kadar her türlü tespit işlemi yapıldı. Bunlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi'ne iletildi. Şuan itibariyle alana ilişkin imar planı çalışmasına başlanmış durumda. Bu konuyla alakalı olarak ilk tasarım çalışmaları hazır durumda. Bu konuyla alakalı da onay aşamasındayız. Hazırlamış olduğumuz imar planına göre bir kentsel tasarım projesi çalışmalarımızda tüm hızıyla sürüyor. Bu çalışmalarımız 15 Aralık tarihi itibarı ile komu oyu ile paylaşılabilecek duruma gelecek" dedi.

Başkan Çelik ise, "15 Aralık'ta söz konusu alanda nasıl bir dönüşüm yapılacağıyla ilgili görsellerinde yer alacağı bir sunumu, halkımızın da katılımıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Plan çalışmalarının tamamlanmasının ardından hak sahibi vatandaşlarımızla uzlaşma görüşmelerimiz başlayacak. 6306 sayılı riskli alanda dönüşüm kanunu kapsamında bir çalışma yaptığımız için, söz konusu 5 mahallede yaşayan tüm vatandaşlarımız hak sahibi olacaklar. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden daha modern konutların sahibi yapacağız. Önümüzdeki günlerde kentsel dönüşüm ofisimizi hizmete açacağız. Vatandaşlarımız ofisimize giderek teknik arkadaşlarımızda yapılacak çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler alabilecekler. TOKİ'nin maliyet çalışmalarını tamamlamasının ardından vatandaşlarımızla yüz yüze uzlaşma görüşmelerini başlatacağız. Tüm bunlarla birlikte vatandaşımızın büyük bir çoğunluğunun onay vermesi halinde 360 dönümlük bu alanda etaplar halinde dönüşüm çalışmalarını başlatacağız" dedi.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!