Otizme Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Otizme Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2015 17:45

MANİSA’DA OTİZME DİKKAT ÇEKMEK AMACIYLA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ.

Manisa’da otizme dikkat çekmek amacıyla Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Laleli yürüyüş parkurunda ’Otizm farkındalık yürüyüşü’ gerçekleştirildi.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Manisa’da düzenlenen farklı etkinliklerle otizme dikkat çekildi. Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Laleli Yürüyüş Parkurunda düzenlenen Otizm farkındalık yürüyüşüne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Öztürk, sağlık çalışanları, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.
Sağlık çalışanları, eğitimciler ve öğrencilerin yer aldığı yürüyüşe katılan çok sayıda vatandaş, ellerinde “Otizm bir eksiklik değil, farkındalıktır. Otizmin farkında mısınız?” yazılı pankart taşırlarken, boyunlarında da otizmin rengi olan mavi kaşkollar taktılar.
Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Öztürk, 2 Nisan tarihinin tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildiğini belirterek, "2 Nisan’da başlayan ’Otizm Farkındalık Ayı’ çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin arttırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Otizm, belirtileri yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, etkileşim ve iletişim alanında belirgin gecikme, sapmalar ve kısıtlayıcı ilgi alanları ile kendini gösteren karmaşık gelişimsel bir bozukluktur. Otizmli bir çocuğun görüntüsü, normal gelişim gösteren bir çocuğun görüntüsünden farklı değildir. Beyin gelişimi yaşla birlikte değiştiği için genellikle 3 yaşından önce tanı konmamaktadır. Otizm tedavisi olarak bireysel eğitim en etkili yol olarak kullanılmaktadır. Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır." dedi.
Öztürk ayrıca 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Manisa Magnesia AVM’de Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yunusemre ve Şehzadeler Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından ’Otizim Farkındalık Standı’ açıldığını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!