Öğrencilere Sosyal Güvenlik Semineri Verildi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere Sosyal Güvenlik Semineri Verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 07:18

ÖĞRENCİLERE SOSYAL GÜVENLİK SEMİNERİ VERİLDİ

Kula Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İbrahim Kadir Koçak, Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik, sosyal güvenlik haftası kapsamında Sosyal Güvenlik Kavramı ile ilgili bilgilendirme semineri verdi.
12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kula Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından lise son sınıf öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi. Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda, lise son sınıf öğrencilerine, Kula Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İbrahim Kadir Koçak tarafından Sosyal Güvenlikte hak ve hükümlülükler, Genel Sağlık Sigortası, iş kazası ve meslek hastalıkları konularında eğitim verildi.
Kula Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü İbrahim Kadir Koçak yaptığı konuşmada Sosyal Güvenliğin tüm ülke nüfusunu ilgilendirdiğini, refah toplumu olmanın en önemli aracının Sosyal Güvenlik Kurumları olduğunu, Sosyal güvenlik uygulamalarının anne karnından başlayıp ölümüne kadar devam ettiğini ve çalışma hayatında etkin olan bir kurum olduğunu söyledi.
Kayıtdışı çalışmanın olumsuzluklarına değinen, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta kollarından sağlanan yardımları anlatan Koçak, bu gibi durumlarda Alo 170 hattından kuruma ulaşılabileceğinin altını çizdi.
Koçak, Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgi verdikten sonra Gelir Testi konusunda da açıklamalarda bulundu. Seminer, öğrenciler tarafından yöneltilen soru cevap bölümün ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!