Minyatür at arabaları turistik tesisleri süslüyor

Güncelleme Tarihi:

Minyatür at arabaları turistik tesisleri süslüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 09:40

Minyatür at arabaları turistik tesisleri süslüyor

Haberin Devamı

MANİSA'da 78 yaşındaki at arabası ustası Ali Çam'ın yaptığı minyatür at arabaları, çok sayıda turistik tesiste dekorasyon amacıyla kullanılıyor.



Manisa'da 65 yıllık at arabası ustası Ali Çam'ın, minyatürünü yaparak dekor eşyasına dönüştürdüğü at arabaları, farklı dekorasyon yapmak isteyenlerin gözdesi oldu. Yunusemre İlçesi'nde küçük bir atölyede çalışan Ali Çam, bu işe 13 yaşında başladığını anlattı. Eskiden yük taşımacılığında kullanılan at arabaları yaptığını, ancak talebin azalmasıyla birlikte minyatüre yöneldiğini dile getiren Çam, "Büyük at arabaları yaparak başladım. Ustalarımdan öğrendim. Eskiden çok fazla yapıyordum. Ama at arabacılığı bitti, ben de minyatür at arabası yapmaya başladım" dedi. Bazılarının sunta ile minyatür at arabası yaptığını ancak kendisinin gürgen ağacını kullandığını söyleyen Çam, "Gürgen ağacından yapıyorum. Metreküpü 2 bin 200 lira. Onun için pahalı bir sanat. Gürgen ağaçlarını alıyorum, işliyorum. Demirlerini, ağacını, boyamasını hepsini yapıyorum. At arabasının üstüne resimlerini de ben çiziyorum. Bu işi sevmesem yapmazdım. Bana dükkanını kapat diyorlar, ben dükkanı kapatsam 6 ay yaşayamam. Bu eller nasırlı, boyalı. Ellerimdeki nasırlar 65 yılın emeğini anlatıyor. Sabah buraya geleyim, akşam kapatayım bana yeter. Yaş ilerlemiş umurumda bile değil" dedi.



15 günde bir minyatür at arabası yapabildiğini anlatan Çam, ürettiği minyatür at arabalarının turistik tesislerde dekor amaçlı kullanıldığını ve özellikle turistik yerlerden çok fazla ilgi gördüğünü söyledi. Çam, "Türkiye'nin birçok yerinden talep var. Adana'ya, Mersin'e, İstanbul'a gönderdim. Almanya'dan da talep oldu, oraya da gönderdim" diye konuştu.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!