Manisalı 13 Dernek TEK Yürek

Güncelleme Tarihi:

Manisalı 13 Dernek TEK Yürek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 15:48

MANİSA'DA 13 DERNEK, AB PROJELERİNDEN YARARLANABİLMEK İÇİN PROJE YAZMA EĞİTİMİ ALLACAK

Manisa’da Avrupa Birliği destekli proje yazma konusunda dernekleri bilgilendirmek üzere yola çıkan Manisa Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Koordinasyon Merkezi MAGİD’in ev sahipliğinde 13 derneğin katıldığı bir toplantıyla dernek başkanlarını proje yazma konusunda bilgilendirdi.
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİD) ev sahipliğinde İl Dernekler Müdürlüğü’nün destekleriyle farklı alanlarda faaliyet gösteren 13 derneğin katılımıyla toplantı düzenlendi.
Toplantı öncesi derneklere Salihli Divan Lokantası’nda iftar yemeği verildi.
MAGİD’de gerçekleştirilen toplantıya, MAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, Manisa İl Dernekler Müdürü Nurcan Öztorun, Manisa Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener ile Manisa Turkuaz Satranç Kulübü Derneği, Manisa Bisiklet Spor Kulübü Derneği, Manisa Fikir Atölyesi Gençlik Derneği, Avrasyalı Genç İşadamları Derneği, Hayvanları Koruma Derneği, Manisa Girişimciler Derneği, Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü Derneği, Manisa Uluslar arası Öğrenci Derneği, Manisa Yeşilay Derneği, Manisa Kalıp ve Makine İmalatçıları Derneği, Manisa Valiliği AB Birimi, Manisa Spil İzcileri Gençlik Spor Kulübü Derneği başkanları katıldı.
KAPIMIZ HERKESE AÇIK
MAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, Manisa’ya faydalı olmak istediklerini ve Manisa için çalışacak olan herkese kapılarının açık oluğunu ifade ederek, toplantıların Manisa’ya hayırlı olmasını diledi.
MAGİD yönetimine gösterdiği ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Manisa İl Dernekler Müdürü Nurcan Öztorun ise gerçekleştirilen toplantılarda güzel işlerin ortaya çıkacağını söyledi.
BİR HAREKETİN BAŞLANGICI
Manisa Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener de, bu toplantının bir hareketin başlangıcı olduğunu belirtti. Bir çekirdek kadronun toplantıda oluşturulduğunu ifade eden Sevener, “Bu sivil toplum diyalogu programı yaklaşık 4-5 senedir çeşitli vesilelerle Avrupa Birliği’ne uyum süreci içerisinde uygulanmaya çalışılan programlardan biridir. 2014-2020 döneminde de daha güçlü ve kuvvetli bir şekilde geliyor. Bu kadar güçlü aktörler varken, bu kaynakları da mümkün olduğunca kendi içimize nasıl katabiliriz onun toplantısını gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Farklı dernekleri bir araya topladıklarını kaydeden Sevener, “Önümüzdeki dönem içerisinde hangi derneklere bu konuda faydalı olabiliriz, bunun arayışı içindeyiz. Bu konuda Dernekler İl Müdürlüğü’nden destek aldık. Tek başınıza olduğunuz zaman doğru düzgün bir çalışma yapamazsınız. Bu çalışmaya hareket sağlayacak olan derneklerdir. Bir yandan da bizler alt yapı çalışmalarına başladık. Avrupa Birliği Bakanlığıyla ne yapabiliriz, onu görüştük. Ağustos ayında ya da Eylül ayı başlarında süreci yöneten Bülent Özcan’ı muhtemelen Manisa’ya getireceğiz. Sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapmasını sağlayacağız. Bizler sürekli aynı şeyleri anlatabiliriz ama eyleme geçecek olan sizlersiniz. Bu hareketten bir bütünlük oluşturmalıyız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!