Manisa'da kısa dönem erler yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Manisada kısa dönem erler yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 19:31

Manisa'da kısa dönem erler yemin etti

Haberin Devamı

MANİSA İl Jandarma Komutanlığı'nda acemi eğitimini tamamlayan 366'ıncı kısa dönem 80 jandarma er için yemin töreni düzenlendi.
Manisa İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde, 366'ıncı kısa dönem 80 jandarma er için düzenlenen yemin törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Fikret Rahmi Atalay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, bazı daire müdürleri ve asker aileleri katıldı. Törende konuşan Albay Kaplan, "Canınızdan çok sevdiğiniz evlatlarınızı gururla asker ocağına yollayıp, bizlere teslim ettiniz. Sizlerin bize emaneti olan evlatlarınız, bu kutsal ocakta aldıkları üstün eğitim ve disiplin anlayışı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin mensubu oldular. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır" dedi. Kısa dönem erlere hitap eden Albay Kaplan, "Atatürkçü düşünce sistemi ışığında aklı ve bilimi rehber edinen, karşılıksız yurt sevgisiyle dolu, milli ahlaka ve mesleki değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, halkla bütünleşen duyarlı birey olacağınıza inancım tamdır. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan ve ettiğiniz yemine sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir" dedi.
Eğitim boyunca başarılı olan askerlere, birliğine ilk katılan askerlere Vali Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. Ödül töreninin ardından birliğe ilk teslim olan asker tarafından Yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Daha sonra askerler Jandarma Marşı eşliğinde geçiş töreni yaptı. Askerlerin marşlarına eşlik eden aileler de çocuklarını alkış yağmuruna tuttu. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerler ile aileleri birbirlerine kavuştu. Kavuşma anında duygu dolu anlar yaşandı.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!