Manisa’da 6 Çift Kadınlar Günü’nde Dünya Evine Girdi

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da 6 Çift Kadınlar Günü’nde Dünya Evine Girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 16:51

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, beraber yaşayan fakat çeşitli nedenlerle resmi nikah akitleri yapılamayan 6 çiftin nikahını kıydı. Çiftler tören sonrası beyaz balon uçurdu.
Şehzadeler Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplu nikah töreni düzenledi. Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen toplu nikah töreni, Bedesten Nikah ve Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Törene; Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, İsmail Önal, Jülide Çakır, Belediye Meclis Üyesi Yenal Yıldırım, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve yönetimi ile çok sayıda davetli katıldı.
“KADINLAR KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ”
Çiftlerin nikahını kıymadan önce 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Çelik, “Kadın kutsaldır. Yılın 365 günü her türlü saygınlığı onlara hissettirmemiz gerekir. Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Bizim inancımız kadınlarımıza büyük değer veriyor. Cennet anaların ayakları altındadır buyuruyor peygamberimiz. Medeniyetimiz de kadınlarımıza layık olduğu değeri vermiştir. Kadın anadır, eştir, çocuktur. Şehzadeler Belediyesi olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınlar Kültür Merkezi hazırlıklarımız başladı. En kısa sürede faaliyete geçireceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun.” dedi.
6 çiftin nikahına protokol üyeleri şahitlik etti. Çeşitli nedenlerle evlilik akitleri yapılamayan; Fatma Adıyaman ve Metin Artük, Elif Sönmez ve Erdoğan Yıldırım, Reyhan Şeimen ve Metin Saknuk, Hamdiye Dağ ve Garip Avlar, Sevda Bedirhanoğlu ve Mehmet Durmaz, Pınar Durna ve İbrahim Dolaş, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in kıydığı nikahla dünya evine girdi. Çiftler nikah sonrası davetlilerle birlikte beyaz balon uçurdu. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş, başta Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!