Kula'dan 15 Temmuz şehitlerine vefa

Güncelleme Tarihi:

Kuladan 15 Temmuz şehitlerine vefa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 17:49

Kula'dan 15 Temmuz şehitlerine vefa

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula İlçesi'ndeki Yunus Emre Kent Meydanı, Alançeşme Meydanı ve 100. Yıl Parkı'nın isimleri, belediye meclisinin kararıyla 15 Temmuz'da şehit olanların isimleriyle değiştirildi.

Kula Belediye Meclisi Eylül Olağan Meclis Toplantısı'nda 15 Temmuz tarihinde darbecilere karşı savaşarak şehitlik mertebesine ulaşan vatandaşların ve kolluk kuvvetlerinin anısını yaşatmak amacıyla park ve meydanların isimleri değiştirildi. Kula Belediye Meclisi'nde yapılan oylama sonucu Yunus Emre Kent Meydanı'nın ismi Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Meydanı, Alançeşme Meydanı'nın ismi Alançeşme Demokrasi Meydanı ve 100. Yıl Parkı da 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak oybirliği ile değiştirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin Türk Milleti üzerinde derin yaralar açtığını savunan MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Ömer Halis Demir, 15 Temmuz'da darbe girişiminin seyrini değiştiren ve demokrasinin temsili noktasına gelen bir askerimizdi. Bu noktada Allah gani gani rahmet eylesin. Yunus Emre Kent Meydanı'nın isminde de böyle bir değişikliği uygun gördük. Bu demokrasi, herkesin demokrasisidir. Alançeşme Demokrasi Meydanı, aziz şehitlerimizin yanındaki parkın da Şehitler Parkı olarak adının değişmesi de Kula halkının demokrasiye verdiği değeri gösteriyor. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Hikmet SEPET / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!