Kula'da devlet hastanesi yapımına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Kulada devlet hastanesi yapımına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2017 11:36

Kula'da devlet hastanesi yapımına başlandı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula ilçesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından yaptrılacak 75 yataklı modern devlet hastanesinde ilk kazma geçen hafta vuruldu.

Kula'ya modern devlet hastanesi kazandırılması için ilk adımlar atıldı. Projelendirme ve ihale aşaması tamamlanan devlet hastanesi inşaatı için ilk kazma geçen 10 Aralık'ta vuruldu. Tamamlandığında Kula'dan Salihli ilçesine hasta sevklerine son verilmesini sağlaması hedeflenen Bey Mahallesi'ndeki bir arazinde yapılacak devlet hastanesinin 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacağı bildirildi. Mevcut devlet hastanesinin 3 katı büyüklüğünde olacak, 75 yataklı modern, yeni devlet hastanesinde, yeni doğan yoğun bakım ünitesi, biyokimya laboratuvarı, yanık odası, fizik tedavi ünitesi ve diş ünitesi bulunacağı bildirldi.

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, yeni hastanede içerisinde banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabının bulunduğu tek ve 2 kişilik odalarda otel konforunda bir sağlık hizmeti sunulacağını söyledi. Baybatur, 75 yataklı olarak planlanan ve modern tıp teknolojileriyle donatılacak hastanenin ilçenin  gelişimine katkı sağlayacak önemli bir proje olduğununa belirtip, hayırlı olması dileğinde bulundu.

30 milyon lira bedel ile ihale edilen yeni hastanenin, 500 iş gününde tammalanarak, hizmete açılmasının hedeflendiği bildirildi.

Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!