Kirazlar artık modern yerde satışa çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Kirazlar artık modern yerde satışa çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 10:05

Kirazlar artık modern yerde satışa çıkacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın kiraz üretimi ile dikkati çeken Şenzadeler ilçesi Sancaklıbozköy Mahallesi'nde, Belediye tarafından yaptırılan Kiraz Pazarı hizmete girdi.

Pazarın açılmasıyla üreticiler, mahsülünü sokak aralarında, kahvehanelerde satmaktan kurtuldu.

Kiraz Pazarı'nın açılışı için düzenlenen törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, üreticiler ve tüccarlar katıldı.

"6 MİLYON TL'Yİ BULACAK"

AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, pazarın açılışında yaptığı konuşmada ilçede toplam 760 bin kiraz ağacının bulunduğuna dikkat çekip, Ege Bölgesi'nin en büyük Kiraz Pazarı'nın Sancaklıbozköy'de olduğunu söyledi. Başkan Çelik, "İlçemizde sadece kiraz, bölgemizde erik, şeftali, üzüm var. Onlarında ticareti de bu pazarda yapılacak. Çiftçimiz daha çok kazanacak. Daha zengin olacak, daha mutlu olacak. Üreticimize, tüccarımıza, şehrimize, ülkemize katkısı olacak. Bu tesisin bize maliyeti 4 milyon 815 bin TL oldu,. Çevre düzenlemesi ve ilave yapacağımız tesislerle 6 milyon TL'yi geçecek. Devletimizin içine sızmış olan FETÖ ajanları bizi engellemeye çalıştı ama biz onlara rağmen yılmayarak tesisin açılışını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Belediye Başkanı Çelik, Kiraz Pazarı hakkında da bilgiler verip, şunları söyledi:

"138 bin 600 metrekare alan Türkiye'nin farklı illerinden gelen tüccarlarımızın kullanımına sunulacak. Kiraz Pazarı'nın içerisinde 60 dükkan mevcut. Bu dükkanlar ile ilgili olarak tüccarlarımız ile geçtiğimiz aylarda yaptığımız toplantı neticesinde yer belirlemelerini yaptık. 5 bin 400 metrekare alanda 142 ton çelik konstrüksiyon kullanarak üç kapalı pazaryeri yapıldı. Sancaklıbozköy Kiraz Pazar, 25 bin metre kare saha betonu, 10 bin metrekare parke taşı döşemesi, 1856 metre çit, 1 mescit, 1 kafeterya, 1 idari bina ve tuvalet gibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan tesisler mevcut. Ayrıca soğuk hava deposu da yapacağız" dedi.

Bu yıl kirazda 40 bin ton rekoltenin beklendiğini ifade eden Başkan Çelik, yeni yeni tüccarların geleceğini bu durumun da hem ürünün kalitesini, hem de fiyatını artıracağını kaydetti. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, Kiraz Pazarı'nın önemli bir ticaret merkezi olacağını belirtip, Şehzadeler Belediyesi'ne tesisi kazandırdığı için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Şehzadeler Müftüsü Mehmet Cesur'un okuduğu duanın ardından Ege Bölgesi'nin en büyük kiraz pazarı açıldı. Kiraz pazarının açılmasıyla, artık üreticilerin, ürününü sokak aralarında, kahvehanelerde satmaktan kurtulduğu belirtildi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!