Jeopark Belediyeler Birliği ilk kez toplandı

Güncelleme Tarihi:

Jeopark Belediyeler Birliği ilk kez toplandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 10:51

Jeopark Belediyeler Birliği ilk kez toplandı

Haberin Devamı

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde ilk toplantısını gerçekleştiren Jeopark Belediyeler Birliği, resmen faaliyetine başladı.
Kula Kaymakamı Murat Güven başkanlığında, Kula Belediyesi ek hizmet binasında toplanan Kula Jeopark Belediyeler Birliği toplantısına Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Belediye Meclis Üyeleri ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon Müdürü Önder Baştürk katıldı.
Sadece Kula'da değil, Türkiye'nin birçok noktasında yerel yönetimlerin jeopark için gerekli olan ön çalışmaları yapmaya başladığını anlatan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediyesi'nden bu amaçla bilgi alındığını kaydetti. Jeopark Belediyeler Birliği'nin büyüyerek yoluna devam edeceğini söyleyen Tosun, jeoparkın Kula, Salihli ve Manisa'ya ciddi getiriler sağlayacağını vurguladı. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise, jeoparkın bir ayağı Salihli'de bulunan ve Adala Kanyonu'nu da içine alan bir yapısı bulunduğunu belirterek "Bizler bu birlik oluşturulurken Sart'ı, Kurşunlu Kaplıcaları'nı da içerisine almayı, Salihli'yi sağlık turizmi noktasında ileriye taşımayı düşündük. Dolayısıyla bu birliktelik Büyükşehir'in gücü altında her iki ilçemize de büyük kazanımlar elde ettirecek. Bu birlik sayesinde yok olmaya yüz tutan değerlerimiz bir bir hayat bulacak ve ülkemiz turizmine kazandırılacak" dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş yaptığı konuşmada gerçekleştirilen toplantının önemine vurgu yaptı. Genel Sekreter Halil Memiş "UNESCO Jeopark ağında bulunan tüm jeoparklar ya sivil toplum kuruluşu niteliğinde yada dernek niteliğindedir. Fakat Jeopark Belediyeler Birliği arkasında devlet gücü olan tek jeoparktır. Dolayısıyla Jeopark Belediyeler Birliği kalkınmadan, Türkiye'nin tanıtımına ve temsiline varıncaya kadar ciddi bir misyonu yürütebilecek kapasitede bir oluşumdur. İnşallah birliğimiz gün geçtikçe güçlenecek ve büyüyecektir" diye konuştu.

Hikmet SEPET / KULA (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!