İzmirliler'in Salihli turu

Güncelleme Tarihi:

İzmirlilerin Salihli turu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 15:26

İzmirliler'in Salihli turu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Salihli ilçesine Ticaret ve Sanayi Odası'nın kentin tanıtımına yönelik yaptığı organizasyon kapsamında İzmir'den iki otobüsle getirilen 92 kişilik grup, esnafın yüzünü güldürdü. Tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden Güzelyalı ve Narlıdere semtlerinden gelen İzmirliler, çarşı ve pazarda alışveriş yapıp, odun köftenin tadına baktı.

Salihli'nin tanıtımına yönelik olarak Ticaret ve Sanayi Odası'nın başlattığı "Görülmeğe değer kent Salihli" girişimiyle İzmir'den yerli turist ağırlama projesinin üçüncü ayağı da gerçekleştirildi. Salihli'ye iki otobüsle toplam 92 İzmirli getirilerek, kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Konak ilçesinin Güzelyalı semtinden ve Narlıdere ilçesinden kültür, sanat ve spor alanında faaliyet gösteren grupların katılımıyla gerçekleştirilen gezi, Salihli esnafını memnun etti.

İzmir'deki Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla ve Derneğin Genel Sekreteri İsmail Akarsu'nun katılımıyla gerçekleştirilen geziye, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaşam Kulübü üyeleri, Narlıdere Belediyesi Kültür Sanat Merkezi üyeleri, Güzelyalı Kültür ve Sanat Derneği üyeleri katıldı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın İzmir'den Salihli'ye getirdiği ziyaretçi sayısı ise üç seferde toplam 210 kişiye ulaşmış oldu.

Sart'ta verilen kahvaltı molasından sonra tarihi Artemis Tapınağı, rehber eşliğinde gezildi. Tarihte ilk paranın basıldığı toprakları ve Lidya Uygarlığı'nın kalıntılarını merakla inceleyen konuklar, daha sonra Roma İmparatorluğu'nun görkemli eserlerinden biri olan Gymnasium'u ziyaret etti. İzmirliler, Gymnasium'a hayran kaldı ve bol bol fotoğraf çekti.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan ve yardımcıları ile Kadınlar Birliği Yönetimi, İzmirli konukları Müdire Hanım Konağı'nda karşıladı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, kentin tanıtımı konusunda yaptıkları bu girişimin olumlu sonuçlar verdiğini ifade ederek, ilk kez Salihli'ye gelenlerin yakın çevresine burayı anlattığını, kulaktan kulağa yapılan tanıtımın daha etkili olduğunu kaydetti.

Salihli Belediyesi tarafından bir müze haline getirilen Müdire Hanım Konağı'nda Salihli kültürü ve ev yaşamı ile ilgili objeleri ilgiyle inceleyen İzmirli konuklar, çay ikramından sonra, tarihi Salihli Garı'na giderek toplu fotoğraf çektirdi. Serbest zamanda çarşıdaki lokantalarda kentin tescilli ürünü odun köfte yiyerek, alışveriş yapan İzmirli grup, Çarşamba Pazarı'ndan da başta Salihli kirazı olmak üzere, taze meyve ve sebze satın aldı. Daha sonra Kurşunlu Piknik Alanı'nda gezinti yapan grup, Salihli'den güzel anılarla ayrıldı.

Ekrem ÇAĞLAR / SALİHLİ (Manisa) (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!