İzmirlilerden Salihli turu

Güncelleme Tarihi:

İzmirlilerden Salihli turu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 14:45

İzmirlilerden Salihli turu

Haberin Devamı

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ne İzmir'den getirilen 70 kişilik grup, gün boyu tarihi ve turistik yerleri ziyaret edip, Sevgi Yolu ve Çarşamba Pazarı'nda alışveriş yaptı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) ilçenin tanıtımı için başlattığı bir uygulamayla İzmir'den bir otobüs ve bir minibüsle 70 kişilik grup kente getirilerek, kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verildi. İzmir'deki Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul'un katkılarıyla Güzelyalı Kültür ve Sanat Derneği üyelerinin gezisi tarihi Artemis Tapınağı'ndan başladı. Mustafa Uçar'ın rehberliğinde, tarihte ilk paranın basıldığı toprakları ve Lidya Uygarlığı'nın kalıntılarını merakla inceleyen konuklar, daha sonra Roma İmparatorluğu'nun görkemli eserlerinden biri olan Gymnasium ve hemen yanı başında yer alan sinagogu ziyaret etti.

Salihli Belediyesi tarafından bir müze haline getirilen Müdire Hanım Konağı'nda Salihli kültürü ve ev yaşamı ile ilgili objeleri inceleyen konuklar, Atatürk'ün 1925 yılında ziyaret ettiği tarihi Salihli Garı'na giderek bol bol fotoğraf çekti.

Sevgi Yolu'nda bulunan lokantalarda kentin tescilli ürünü odun köfte yiyerek, esnaftan alışveriş yapan İzmirli grup, çarşının yakınında 100 yılı aşkın zamandır kurulan Çarşamba Pazarı'ndan taze meyve ve sebze aldı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası olarak etkin bir görev üstlendiklerini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, bu tür etkinliklerin ve birebir tanıtımların çok etkili olduğuna dikkat çekti.

SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!