İzmirliler, Salihli'yi gezdi

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler, Salihliyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 17:23

İzmirliler, Salihli'yi gezdi

Haberin Devamı

İZMİR'den Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın sponsorluğunda gelen 45 kişilik grup, Manisa'nın Salihli ilçesinin ören yerlerini ziyaret etti. Çarşıda ve Salihli'nin meşhur Çarşamba Pazarı'nda alışveriş yapan İzmirliler, Odun Köfte'ye hayran kaldı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, İzmirliler'e Salihli'yi tanıtma organizasyonlarından ikincisini de gerçekleştirdi. Önceki hafta Güzelyalı Grubu'0nu ağırlayan Salihli TSO'nun yeni konukları Hatay ve Karabağlar'dan gelen ziyaretçiler oldu.

İzmir'deki Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Ertuğrul'un katkılarıyla, Derneğin Genel Sekreteri İsmail Akarsu'nun eşliğinde Salihli'ye gelen İzmir Grubu, tarihte ilk paranın basıldığı toprakları ve Lidya Uygarlığı'nın mirasını yerinde görme imkanı buldu. Sart Mahallesi'nde bulunan Roma İmparatorluğu'nun görkemli eserlerinden Gymnasium ve Artemis Tapınağı'nı rehber eşliğinde gezen İzmirliler, tarihi eserleri ilgiyle inceleyip, hayranlıklarını dile getirdi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Dalgıç, Bayram Emir Yorguncu ve Abidin Alpaslan, konukları Müdire Hanım Konağı'nda karşıladı ve çay ikramında bulundu. Grup, Atatürk'ün de 1925 yılında ziyaret ettiği tarihi Salihli Garı'nda bol bol fotoğraf çektirdi.

Sevgi Yolu'ndaki lokantalarda kentin tescilli ürünü Odun Köfte yiyen İzmirliler, 100 yılı aşkın zamandır kurulan Çarşamba Pazarı'ndan taze meyve ve sebze aldı. Kurşunlu Piknik alanı ve Sart Çamur Kaplıcaları'nı gezen İzmirliler, Salihli'den güzel hatıralarla ayrıldı.

Ekrem ÇAĞLAR / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!