Hurda Araçlar MKE’ye Devredildi

Güncelleme Tarihi:

Hurda Araçlar MKE’ye Devredildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 14:16

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İL ÖZEL İDARESİ VE KAPANAN BELDE BELEDİYELERİNDEN DEVROLAN HURDA ARAÇLARI MKE’YE (MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ KURUMU) DEVRETTİ.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi ve kapanan belde belediyelerinden devrolan hurda araçları MKE’ye (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu) devretti.
Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte İl Özel İdaresi ve kapanan belde belediyelerinden Büyükşehir Belediyesine devrolan çoğunluğu hurda araçlar MKE Aliağa Hurda İşletme Müdürlüğü’ne devredildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Muradiye şantiyesinde bulunan 600 ton hurda araç imzalanan protokolün ardından MKE’ye teslim edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Uluturhan, belediyenin üzerinden önemli bir yükün kalktığına dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra, İl Özel İdaresi ve kapanan belde belediyelerinden kurumumuza itfaiye, ulaşım ve sağlık hizmetlerine ait çok sayıda araç devredildi. 1961 ve 2000 model arasındaki bu araçların çoğunun üzerinde motoru dahi yoktu ve kullanılamayacak durumdaydı. Bazı araçların tamir bedelleri, aracın bedelini geçiyordu. Devredilen araçlar trafikten düşürülmediği için belediyemize maddi anlamda yük getiriyordu. Bu anlamda kurumumuz önemli bir yükten de kurtulmuş oldu” dedi.
"HACİZLİ ARAÇLAR VAR"
Hurda araçların içerisinde hacizli araçlar olduğunu belirten Mali Hizmetler Daire Başkanı Uluturhan, “Değerinin on kat üzerinde hacizli araçlar var. Bu araçların devrini gerçekleştiremedik. Örnek vermek gerekirse hacizli araçlar içerisinde değeri 5 bin TL olan bir aracın üzerinde 80 bin TL haciz var. Hacizler kaldırıldıktan sonra, bu araçları da devredeceğiz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!