Giysi Kardeşliği'ne destek bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Giysi Kardeşliğine destek bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 09:32

Giysi Kardeşliği'ne destek bekliyor

Haberin Devamı

İlker KILAÇASLAN / MANİSA, (DHA)-MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi Utku Mahallesi'nde oturduğu apartmanın önüne açık hava giyim mağazası kuran Nur Ülker, hem ihtiyaç sahiplerinin giysi ihtiyaçlarına cevap veriyor, hem de mahalle sakinlerinin giymedikleri kıyafetleri birbirleriyle değiştirmesini sağlıyor. Ülker, 'Giysi Kardeşliği' adı altında başlattığı etkinliğe hayırseverlerden destek beklediğini söyledi.
Şehzadeler İlçesi Utku Mahallesi 1817 Sokak'taki 103 nolu apartmanın birinci katında oturan emekli endüstri mühendisi Nur Ülker (51) ihtiyaç sahipleri için açık havada giyim mağazası açtı. Evde giymediği kıyafetleri raflara asan ve isteyenlerin raflardaki kıyafetlerden biriyle giymediği kıyafetini değiştirebileceğini belirten Ülker, ihtiyaç sahibi vatandaşların bedenine uygun kıyafeti ücretsiz olarak alabileceğine dair yazılı afiş bastırdı. Ülker'in başlattığı uygulamaya olumlu tepkiler veren mahalle sakinleri, giymedikleri kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaşması için raflara astı. Türkiye'de yılda milyonlarca kıyafetin çöpe gittiğini dile getiren Nur Ülker, "Giysi Kardeşliği adı altında başlattığım uygulamadaki amacım öncelikle kendi mahallemde giysi tüketiminin önüne geçmek. Kendi dolabımda giymediğim kıyafetleri görünce onları çöpe atmak yerine böyle bir uygulama başlattım. Kendi mahallemde bir nevi ücretsiz açık hava giysi mağazası oluşturdum. Mahalle sakinlerinden de olumlu tepkiler aldım. Uygulamayı başlattığımın ertesi günü bazı kıyafetlerin takas olarak değiştirildiğini gördüm. Bu beni mutlu etti. Artık mahallemizde ücretsiz vatandaşlarımızın kullanabileceği bir açık hava mağazamız var" diye konuştu.
Ülker, sadece giysi değil kullanılmayan veya az kullanılmış ayakkabıları da kabul ettiklerini vurguladı. Uygulamayı kış aylarında da devam ettireceğini açıklayan Nur Ülker, mont gibi kışlık kıyafetleri de koyabileceğini anlattı. Ülker son olarak başlattığı uygulamaya mahalle sakinlerinin yanı sıra hayırsever vatandaşlardan destek beklediğini belirterek, "Duyarlı vatandaşlarımızın gelip giysi kardeşliğimize ortak olmalarını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!