Cumhurbaşkanı Erdoğan, o komisyona Başkan Ergün'ü de seçti

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o komisyona Başkan Ergünü de seçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2019 16:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o komisyona Başkan Ergün'ü de seçti

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, yerel yönetim mevzuatına ilişkin yapılacak yasal düzenlemeler için kurulacak komisyonda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün'e de görev verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, büyükşehir belediye başkanlarıyla buluştu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde elde ettikleri başarıdan dolayı belediye başkanlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti ayrımı olmaksızın belediyelerin tamamının durumunu yakından bildiklerini vurguladı. Yerel yönetimlerin genel sorunlarının ele alındığı toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel yönetim mevzuatına ilişkin yapılacak yasal düzenlemeler için bir komisyon kurulması talimatını verdi. Farklı partilerden belli sayıda belediye başkanın yer alacağı komisyonda görev alacak olan isimleri de belirledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulacak komisyonda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün'ün de ismini verdi.

Yerel yönetimler sistemi ve belediyelerde yaşanan sorunların da görüşüldüğü toplantıda, belediye başkanları söz aldı. Büyükşehir belediye başkanları, kentlerine ilişkin taleplerini ve projelerini Erdoğan'a iletti. Düzenlenen toplantıda söz alan Başkan Ergün, hızlı tren ve Gediz kavşağı, Soma Bölgesi Isıtma Sistemi konularını gündeme getirdi. Soma Bölgesi Isıtma Sistemi hakkında bilgi veren Başkan Ergün, bu konuda yapılacak yatırımlara destek talep etti. Bunun yanı sıra Başkan Ergün, gelirlerinin arttırılması için mahalli idarelere ayrılan payın yükseltilmesi ve nüfusa göre dağılımın, kişi başı paylarının eşitlenmesi gibi konulara değindi. Düzenlenen toplantının ardından görüşlerini paylaşan Başkan Ergün, "Bizim için çok verimli ve güzel bir toplantı oldu. Toplantıda belediye başkanları olarak bizzat Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza şehirlerimize yönelik sorunlarımızı ve taleplerimizi ilettik. Bu anlamda böyle bir toplantının düzenlemesinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!