Coğrafi işaretleme için muhtarlara çağrı

Güncelleme Tarihi:

Coğrafi işaretleme için muhtarlara çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 11:50

Coğrafi işaretleme için muhtarlara çağrı

Haberin Devamı

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Manisa İl Müdürlüğü, kentin değerlerine sahip çıkmak ve gelecek nesillere birer kültür mirası bırakmak için, il genelinde coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı almamış yöresel yemek ve geleneksel ürünlerin tescil edilmesi amacıyla, tüm mahalle muhtarlarına çağrı yaptı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Manisa İl Müdürlüğü, 2017 yılında milli değerlere sahip çıkmak ve gelecek nesillere birer kültürel miras olarak bırakabilmek için coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı almamış yöresel yemek ve geleneksel ürünlerin tescilini hedefliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Doç. Dr. Erbil Kalmış, 2017 hedefleri kapsamında coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı almamış yöresel yemek ve geleneksel ürünlerin tescil edilmesi amacıyla muhtarlara çağrıda bulunarak, kendi bölgelerinde tescillenmemiş geleneksel ürünleri kendilerine bildirmelerini istedi. Tarım ürünleri, gıda maddeleri, el sanatları gibi belli bir yöreye mal olmuş ürünlerin coğrafi işaret olarak tescillenebildiğini belirten İl Müdürü Kalmış, böylece yöreye ait ürünler ve üretim metotlarıyla coğrafi kökenlerine dayalı kalite standartlarının korunduğunu belirtti.
Manisa'nın zengin bir tarihsel geçmişe sahip olmasından dolayı, farklı kültürel zenginlikleri içerdiğini ifade eden Kalmış, "İlimizde, üzüm, mesir macunu ve Manisa kebabı gibi değerlerimizi sayabilirken, Akhisar ilçemizde zeytin, Kırkağaç ilçemizde sura ve kavun, Soma ilçemizde Yağcıllı fasulyesi, Alaşehir ilçemizde kapama, Kula ilçemizde şekerli pide ve güveç, Demirci ilçemiz de ise hünnap ve Demirci kebabı gibi birçok kültürel zenginliğimiz ve tarım ürünümüz yer almaktadır. İl Müdürlüğümüzün 2017 yılı hedefleri içinde, ilimizde coğrafi işaretlenen ürünlerimizin sayısını artırmak var. Ülkemizde coğrafi işaret tescili konusunda, Bakanlığımızın bağlı kuruluşlarından olan Türk Patent ve Marka Kurumu yetkilidir. Mahallelerinde üretilen yöreye has tarım ürünleri, yemek türleri veya geleneksel ürünler bulunan muhtarlarımız Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nün 231 63 07 numaralı telefonunu arayarak bildirebilirler. Kendi milli değerlerimize sahip çıkmak ve gelecek yeni nesillere bunları birer kültürel miras olarak bırakabilmemiz için hepimize görev düşmektedir" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!