CHP'li Özel: Atatürk tek başkomutandır

Güncelleme Tarihi:

CHPli Özel: Atatürk tek başkomutandır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 17:53

CHP'li Özel: Atatürk tek başkomutandır

Haberin Devamı

Nermin UÇTU- Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)- MANİSA'da düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü'nde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ülkede bir sistem tartışması yaratılıp egemenliğin halktan alınarak, saraya taşınmak istendiğini öne sürdü. Özel "Atatürk kendi hayatını ortaya koyarak Cumhuriyeti kurtarmış ve kurmuştur. Yüzde 25'in, yüzde 43'ün, yüzde 51'in değil, yüzde 100'ün Ata'sıdır, kahramanıdır ve tek başkomutandır" dedi.
Manisa'da CHP Manisa İl Başkanlığı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımı ile 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenlendi. Manisa Öğretmen Evi'nde toplanan vatandaşlar ellerinde bayraklar ve marşlarla yürüyüşe eşlik etti. Yürüyüşe CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İl Başkanı Halil Tokul, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, çeşitli dernek temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Manisalılar ellerinde 'Başkanlık sistemi değil insanlık sistemi', 'Geldikleri gibi gidecekler', 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye' yazılı pankartlar taşıyarak yürüdü. Davullu zurnalı yürüyüşte, vatandaşların söylediği marşlar büyük alkış aldı. Doğum Evi Kavşağı'na gelen grup, polisin kendileri için belirlediği güzergah dışına çıktı. Polislerin müdahalesi üzerine CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bedeli ne olursa olsun güzergah dışına çıkacaklarını söyledi. Polisin Anayasa'daki maddeleri hatırlattığı CHP'li Özel eşliğindeki grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.
'ATATÜRK YÜZDE 100'ÜN ATASIDIR'
Cumhuriyet Meydanı'nda kürsüye çıkan CHP'li Özgür Özel, "Bundan 93 yıl önce sarayda olan iradeyi, sarayda olan yönetim erkini, saraydaki egemenliği meclise taşıdık biz. Halka verdik. Bugün birileri fiili bir durum yaratarak anayasanın kendine tanıdığı yetkileri aşarak, haddini aşarak ülkede bir sistem tartışması yaratıp egemenliği tekrar halktan alıp saraya taşımak istemektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk eğer o köstekli saatini kalbinin üzerinde taşıyor olmasaydı o savaş meydanında şehit düşmüş olacaktı. Atatürk kendi hayatını ortaya koyarak Cumhuriyeti kurtarmış ve kurmuştur. Yüzde 25'in, yüzde 43'ün, yüzde 51'in değil, yüzde 100'ün atasıdır, kahramanıdır ve tek başkomutandır" diye konuştu.
ÖZEL'DEN MİLLİYETÇİLERE ÇAĞRI
Türkiye'de rejimin değiştirilmeye çalışıldığını ileri süren Özel, "Herkes farklı partilere oy vermiş olabilir. Kimse böyle olacağını düşünmedi. Eğer Atatürk ve İsmet Paşa'ya dil uzatacaklarını, hakaret edeceklerini bilseydi, hiçbirisi bu Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermezdi. Eriyen emekli maaşları sömürülen işçinin alın teri, alabildiğine artan işsizlik cana tak etti. Ayrıca şimdi ülkenin egemenlik sorunu var. Rejimi değiştirmeye çalışıyorlar. Milliyetçiler daha önce 'bölünmeyi getirir' dediği başkanlığa göz kırpmaya başladı. Onlar da çok üzgünler. Şimdi bu durumda zordayız, yanıyoruz, başımız sıkıştı. Başın sıkıştığında her zaman nereye gidiyorsan oraya gel kardeşim. Babaevi orada duruyor. Tapusunda Atatürk yazıyor. Sen babaevine geleceksin bizde seni başımızın tacı yapacağız. Bu diktatöre de haddini hep birlikte bildireceğiz" dedi.
'CEZASI NEYSE ÇEKERİZ'
Özel, konuşmasının son bölümünde kendileri için daha önceden belirlenen güzergahın dışına çıktıkları gerekçesiyle polis ile arasında yaşanan güzergah sorununa değindi. Özel, "Yöneticilerimizin yaptığı başvuruya 'oradan gidemezsin' demişler. Kimselere görünmeden trenleri selamlayıp, sessizce buraya gelerek bu işi bitirmemizi iştemişler. Atamız için, Cumhuriyet için, devrimlerine sahip çıkmak için kimse bize engel olamaz. Cezası neyse çekeriz, Atamıza şehrin ortasında yürürüz. Hepsini laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine saygılı biçimde olmaya ya da buradan çekip gitmeye zorlayacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!