Büyükşehir'den Kula'ya 32 ayda 32 hizmet

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden Kulaya 32 ayda 32 hizmet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 16:45

Büyükşehir'den Kula'ya 32 ayda 32 hizmet

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin Kula'da '32 Ayda 32 Hizmet' sloganıyla hayata geçirdiği projelerin açılışı ve temel atma töreni, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün katılımıyla gerçekleşti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ‘32 Ayda 32 Hizmet' sloganıyla Kula ilçesinde gerçekleştirdiği toplu açılış ve temel atma töreni, Kula Yunus Emre Kent Meydanı'nda yapıldı. Törene MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Kula İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Ömerbeyoğlu, MHP eski İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, muhtarlar ve çok sayıda Kulalı vatandaş katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geride kalan 32 ayda, 32 farklı hizmeti Kula'ya kazandırdıklarını belirterek, "Kula Belediye Başkanımızla imzaladığımız protokolün ardından Mevlana, Mehmet Akif Ersoy, Tabduk Emre, Şehitler, Yunus Emre ve Mahmut Dede caddeleri ile Turgut Özal Bulvarı'nı ışıl ışıl yaptık. Böylece gece ayrı gündüz ayrı güzelliğe kavuşan Kula'mız, sizlere layık bir ilçe haline geldi. Kula Gençlik Merkezi, 7 derslikte 10 öğretmenimizle tam 295 çocuğumuza, gencimize hizmet veriyor. 200 gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşımız, Gıda Bankası'ndan ihtiyaçlarını gideriyor, rencide olmadan, kimseye el açmadan alışverişini gönül rahatlığıyla yapıyor. Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçemizin turizm potansiyelini harekete geçirmek amacıyla jeopark ve tarihi Kula evlerine can vermek için projeler ürettik" dedi.
Jeopark Belediyeler Birliği'ni kurarak, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ergün, Tarihi Kula Evleri'nin restorasyonuna da öncülük ettiklerini açıkladı. Kula'da restorasyon hamlesi başlattıklarını ifade eden Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak ilçede birkaç tane daha ev satın alacaklarını söyleyerek, "Kula'yı turizm kenti yapacağız dedik. Buraya gelecek olan turistlerin kalacakları butik otel ya da otel tarzı işletmelerin hayata geçmesi gerekiyor. İşte bu düşünceden hareketle bu evleri alacağız. Evlerini alacağımız vatandaşlarımızı da unutmadık. Onlar için Yanık Ülke Konutları'nı hayata geçiriyoruz. Bugün inşallah temelini atacağımız bu güzel projemiz 3252 metrekarelik inşaat alanına sahip 2 bloktan oluşuyor" dedi.
Konuşmaların ardından hizmetlerin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Kurdele kesiminin ardından sahneye gelen ilçedeki esnaf oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri Başkan Ergün'e çeşitli hediyeler takdim etti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da, Başkan Ergün'e Kula'yı tanıtan bir şilt hediye etti. Açılış töreninde ülkemize barış ve huzur gelmesi temennileriyle beyaz güvercinler uçuruldu.

Hikmet SEPET / KULA (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!