Başbakan Davutoğlu'ndan Manisa'da 105 milyonluk açılış

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlundan Manisada 105 milyonluk açılış
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 18:27

Başbakan Davutoğlu'ndan Manisa'da 105 milyonluk açılış

Haberin Devamı

Elif DEMİRCİ, Mehmed Hakkı ÖZBAYIR/ MANİSA (DHA)- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa'da 105 milyon lira harcanan toplam 26 yatırımı hizmete açtığı törende, CHP'ye “Milletin yanında mısın teröristin yanın mısın?" diye sorarken, çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı'na sahip çıktı. Başbakan Davutoğlu, “Gecesini gündüzünü edebe ahlaka adamış bir aziz kardeşlerim, vakıf kültürüne saldırılmasına müsaade edemeyiz: Ensar Vakfı'nın insanlığa hizmet ettiğine hep şahit olduk. Bir sapığın bu alçakça muamele karşısında Ensar Vakfı'nın kurucuları tepki göstermiştir, ama bunu siyasi bir tartışma konusu yapmayalım" dedi. Olayın zanlısı için de "Bu şahıs bir daha gün yüzü görmeyecek" ifadesini kullandı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa Muradiye Spor Kompleksi'nde toplu açılış törenine katıldı. Tribünlere dolduran partililer, önceden koltuklara konan Türk bayrağını sık sık sallarken parti bayrağı dağıtılmaması dikkat çekti. Başbakan salona eşi Sare Davutoğlu ile birlikte girdi ve platformdan partilileri selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı atıldı.
Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, AK Parti'nin Manisa ve İzmir milletvekilleri, Manisalı olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da katıldı. 
Davutoğlu, sunucunun, “Kudreti, şefkatli ve merhametli ülkenin başbakanını kürsüye davet ediyorum" sözleriyle partililerle buluştu.
Davutoğlu, konuşmasına “Şehzadeler şifa şehri. Aziz vatandaşlarım sizleri muhabbetle selamlıyorum. Gönül zengini Manisalılarla buluştuk Manisa'nın her köşesiyle gurur duyuyoruz" diyerek başladı ve tüm ilçeleri tek tek saydı, selamladı.
MANİSA ŞİFA ŞEHİR
Başbakan Manisa'yı överek başladığını konuşmasında, “Evliya Çelebi'nin söylediği gibi Manisa şifa şehir, güzel bir şehir, bir mücevher gibi takınan şehir. Manisa bizim için bir fidan şehri. Devlet adamlığının fidanlığı. Manisa güçlü, büyük, yeni Türkiye Cumhuriyeti'ne hazır mısınız? Bunun için emeğinizi çabanızı ortaya koyacak mısınız?" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun sözleri partililerin “Dik dur eğilme ak gençlik seninle" sloganıyla bölündü. Davutoğlu, “Manisa'nın ak yürekli insanları biz sizlerle gurur duyuyoruz. Her zaman geldik. Burası şehzadeler şehri. 17 şehzade çıktı Manisa'dan, 7'si sultan olarak Osmanlı payidahtına gitti" dedi.
YAZICIOĞLU'NA RAHMET
Davutoğlu, “Başbakan Ahmet Davutoğlu" sloganı üzerine “1 Kasım'da o emaneti yine aldık, sonuna kadar koruyacağız. Biz bunun için Manisa'ya gönülden bağlıyız. Manisa her zaman devletin siyasi kültürün hikmetin irfanın merkezi oldu. Devlet adamlarının yetiştiği şehirdir. Manisa'dan bu ülkeye nice devlet adamları yetişecek. Bu gençlerden nice devlet adamları çıkacak. Bu arada bu ülkenin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum. Biraz önce muhterem eşiyle de konuştuk. Onu hiçbir zaman unutmadık unutmayacağız. Rabbim onu cennetiyli mükafatlandırsın" dedi.
MANİSA'DAN UZAK KALAMAYIZ
Başbakan Davutoğlu, Manisa'ya yapılan 105 milyon liralık yatırımları hizmete açtığını belirterek, “1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye ilgi göstererek beş milletvekili gönderdiniz. Başbakan olarak buraya dördüncü gelişim. Biz Manisa'dan uzak kalamayız. Gelince de boş gelmeyiz hayırlı geliriz. Bugün yine Manisa'ya 105 milyon liralık yeni yatırımları hizmete açacağız. Geçen yıl 31 Ocak'da buraya gelip kongremizi yaptığımızda eski köhne bir salonda yapmıştık. 'En modern salonlardan birini Manisa'ya kazandıracağız' dedik. İşte bugün Muradiye Spor Kompleksi'ni açıyoruz. Bizim için bu ülkenin her köşesine hizmet mukaddes bir görevdir. Biz halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir partiyiz" dedi.
“HER MEZRA TEMİZLENİNCEYE KADAR KÜCADELE EDECEĞİZ"
Başbakan Davutoğlu, yaşanan saldırılarına değinerek, mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu:
“Türkiye sıkıntılar yaşarken ülkenin büyümesinden güçlenmesinden rahatsız olanlar bu yüzden Türkiye'nin istikrar ortamını hedef alıyor. Birbirlerini çatışma halinde olan terör örgütleri 7 Haziran'dan sonra bir yerden düğmeye basıldı ve hükümet kurma sürecini fırsat bilinerek karışıklık çıkarıldı, onlara karşı dimdik durarak bu ülke sahipsiz değil diyoruz. Diğer partilerin sorumluluktan kaçtıkları bir dönemde biz her şartta göreve hazırız ve dimdik ayaktayız dedik. Millet çağrımıza öyle bir cevap verdi ki muhteşem destan yazdık. Ardından terör saldırıları oldu. Sorumluluğumuzu yerine getirdik ve Türkiye'yi terörün esir almasına izin vermeyiz. Kimden gelirse gelsin hangi güçler gelirse gelsin kimse bu aziz milleti teslim alamayacak. 1 Kasım'da milletin üstüne düşeni yaptığını gördük. Milletimiz elini taşın altına koydu ve emaneti bir kere daha bize AK Parti kadrolarına verdi. Bugün çok yönlü bir teröre karşı kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Kandil sivillere saldırarak Türkiye'ye zarar vermeye çalışıyor. Biz 'Türkiye'ye asla diz çöktürmeyeceksiniz' diyoruz. Bütün bu çetelere karşı bölücü örgütlere DAEŞ'e, DHKPC'ye karşı açık hedef gösterdik. Bu aziz ülkenin her kenti, her köyü, her bağı her mezrası teröristlerden temizleninceye kadar mücadele edeceğiz."
“BİZ BU MİLLETİN ÇİMENTOSU TEMEL DİREKLERİYİZ"
Başbakan, ana muhalefet partisinin terör konusundaki tutumunu eleştirerek, şöyle devam etti:
“Biz bu ülkenin her karış toprağını son nefesimize kadar koruyoruz. Milletimizle kucaklaşıyoruz. Geçtiğimiz hafta sonlarını Mardin, Silopi, Bingöl, Van'da geçirdik. Oradaki vatandaşlarımızın gelecek umudunu coşkusunu artırdığını gördük. Aziz Manisalılar, doğu ve güneydoğudakilerin onların kardeşlik duygularını buraya efelere zeybeklere getirdim. Silopi yangın içindeyken biz oradaydık. Van'da, Bingöl'deydik. Şimdi de Manisa'dayız. Ülkemizin her köşesine gidecek bu kardeşliği dayanışma köprüsünü koruyacağız. Biz bu memleketin çimentosudur temel direkleriyiz."
“MİLLETİN YANINDA MISIN TERÖRİSTİN YANINDA MI?"
Davutoğlu şöyle konuştu:
“Biz bunları yaparken bazı aymazlar ne yapıyor? Siyasetten medyaya duyarlılık göstermesi gerekenlerden ilgili desteği göremiyoruz. Birçok alanda aynı yerde durmamız gerekirken bu desteği göremiyoruz. Aksine terörün işine yarayacak kanlı yüzünü örtbas edecek tutum gösteriyor. Çevremizde ateş çemberi kaos ve iç savaş var. İçerde terörle mücadele var. Maalesef dayanışma göstermesi gereken muhalefet bu gerçeği görmek istemiyor. Türkiye içerde dışarıda mücadele ederken destek değil köstek oluyor. Terör örgütü tarafından maksatlı bir şekilde üretilen gerçek dışı iddiaları ana muhalefet partisi mensupları ucuz siyasete malzeme etmeye kalktı. Kılıçdaroğlu'nun şu sorulara cevap vermesini istiyorum. Soruyorum. 'Siyasetiniz söylemleriniz teröristlere mi hizmet ediyor? Milletin buradan çıkmasından yana mısınız? Teröristin yanında mısınız milletimizin yanında mısınız?' Biz milletimizle birlikteyiz. Aziz Manisalılar 78 milyon vatandaşımızla destansı bir şekilde mücadele ediyoruz. Dün bir şehidimiz daha oldu. Evladının cenaze namazını kılan o kahraman babaya çok nüvit aileye taziyelerimi sunuyorum, saygılarımı sunuyorum. Şehit babalarını şehit annelerini şehit eşlerini hürmetle selamlıyorum. Şehit çocuklarının başlarını okşuyor. Kendi evlatlarımız olarak kucaklıyorum. Hiçbirinin muhtaç ve mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Arkamızda böyle bir millet varken korkmadık, korkmuyoruz, kormayacağız. Yılmadık, yılmıyoruz, yılmayacağız. Ayaktayız, ayakta olacağız, dik duruyoruz dik duracağız. Muhalefet partisi ülkesini dünyaya şikayet ediyor. Senin bu milletin değerlerini tartışmaya açmaya ne hakkın var Kılıçdaroğlu? Aynı şeyleri miting alanlarında da söyledi. Milletimiz söylediklerine inanmıyor. CHP'nin başına geldiğinden beri kulağına gelen üç beş sufle ile siyaset yapıyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanını bu millet seçti, cumhurbaşkanını tartışmak Kılıçdaroğlu'nun hakkı da değildir, gücü de yetmez. Cumhurbaşkanı'nı bu millet yüzde 52 oyla seçti ve o makamı onurla millet hizmetinde kullanmaya devam edecek. Kendine güvenseydi çıkıp aday olsaydı. Olamaz bütün siyasi kariyeri genel başkanlıkla sınırlı. Yüzde 49.5 oyla en yüksek seçmen desteği ile yine bu millet desteği bize verdi. Her seçimde Manisa'ya geldim mi? Kongreye geldim mi hep yanımızda durdunuz, gücümüzü sizden alıyoruz. Seçimde halkından yüzde 49.5 oy alan bir partinin genel başkanı olarak temsil ediyorum. Biz bu makamlarını onlara tartıştırtmayız."
“DÜŞÜN BU MİLLETİN YAKASINDAN"
Her zaman halktan destek gördüklerini fifade eden Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gecemiz yok gündüzümüz yok. Her zaman sizden destek gördük. Kılıçdaroğlu, seçim meydanlarında da söyledin millet sana yüz vermedi. Millet 'uzlaşın' der, koalisyondan kaçarsın. 'Anayasa yapın' der bahane üretirsin, kaçarsın. Dokunulmazlıkları kaldıralım deriz, kaçarsın. Kılıçdaroğlu hiç mi bir projen yok? Sen bu mücadelenin yanında olmasan da biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve Türkiye'yi terörden mutlaka temizleyeceğiz. Teröre destek olan herkes bu millete hesap verecek. Kalaşnikoflu posterler önünde fotoğraf çekenler asla affedilmeyecek. Teröre karşı tavır koyamayanlar millet eliyle siyaset sahnesinden silinip gidecek. Artık Diyarbakır, Hakkari, Şırnak'lı kardeşim bu katillere eşkıyalara teröristlere karşı sesini yükseltiyor. Bingöl, Van, Şırnak'ta gördüğüm manzara bunun işaretiydi. Terör örgütünün maşası haline gelen bazı milletvekillerine, doğulu güneydoğulu vatandaşlarımız hesap soruyor. Nevruz'u kullanmak istediler. Milletimiz bu çağrılara itibar etmedi ve yanlarında durmadı. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Yeter bu millete çektirdiğiniz. Düşün Kürtlerin yakasından, düşün Türklerin yakasından, düşün bu milletin yakasından biz tek milletimiz."
“İPE UN SERDİLER"
Başbakan Davutoğlu, teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağını belirterek, şöyle konuştu:
“Her saldırı sonrası milletimiz büyük acılar içindeyken haksız ve mesnetsiz iddialarla hükümeti yıpratmaya çalışanları asla unutmayacağız. Haince planlar ve cahilce saldırılarla milletimizi esir alabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. İstiklalini çiğnetmemiş bir milleti dünyanın tüm terör örgütleri birleşse asla teslim alamaz. Bu ülkenin son 14 yılda kazanımlarının yok edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Birlik beraberlik ve istikrardan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye bu karanlık oyunları, kirli oyunları bozacak. Kim bu ülkeye yanlış yaptıysa devletin önünde hesap verecek. O onlara bu bedeli ödettireceğiz. Aziz Manisalılar, bu millet adına terörle kararlı mücadele ederken bazı milletvekillerinin teröre destek veren söylem ve tutumlarını görüyorsunuz. Milletvekillerine tanınan dokunulmazlıkların teröre destek kılıfı haline gelmesini izin vermeyiz. Hazırlanan fezlekelerin gündeme alınmasını kararlaştırdık. CHP ve HDP ipe un serdiler. Teröre destek veren milletvekillerinin bu oyunlarını açığa çıkarmak için biz de 'hodri meydan' dedik. Meclise fezlekeleri görüşmeyi teklif ettik. 'Dokunulmazlıkları tamamen kaldıralım' diyorlar. Bu tutum siyasette meşru bir tekliftir. Siyasetçi ile terör destekçisini birbirinden ayırmak içindir. Siyasetin onurunu gücünü korumaya çalışan bir parti olarak yasamanın bağımsızlığını ortadan kaldıracak bir girişimin içinde yer almamız mümkün değil. Bunların hepsi terör destekçilerini yargıdan kaçırmayı izah edemeyecekleri için böyle teklifte bulunuyorlar. Bizim tutumumuz açık. Terör destekçilerinin kaçmasına izin vermeyeceğiz. Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım diyoruz,. Bütün fezlekelerle ilgili dokunulmazlıklar kalkacak. Herkes yargı önünde hesap verecek."
ENSAR VAKFI'NI SAVUNDU
Başbakan Davutoğlu, cinsel istismarla gündeme gelen Ensar Vakfı'na ait yurtta görev yapan kişinin en ağır cezayı alacağını söylerken vakfı şu sözlerle savundu:
“Karaman'da yaşanan olaylardan haberiniz vardır. Birkaç gündür özellikle sosyal medyada çok yer aldı. Çocuklarımızın istismarına karşı bu cani sapığın hak ettiği ceza ne yazık ki ceza yasalarımızda yok. Bu davanın ve çocukların hukukunun bizzat takipçisi olacağım. Biz her bir çocuğumuz öldüğünde kendi çocuğumuz görüyoruz. Hiçbir çocuğun herhangi bir sapığın elinde böylesine mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu şahıs bir daha gün yüzü görmeyecek. Bu istismarla alakalı partilerin oybirliği ile araştırma komisyonu kurduk. Bütün partilerle birlikte gereken araştırma önergesi verildi. Çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta dahi kalmayacak. AK Parti en ön safta olacak. Her ne yapılacaksa yapılacak. Olayın failine insan bile diyemiyorum bu aşağılıkların aşağılığı bir mahluktur. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak. Bu memleketin her çocuğu bize emanettir. Kendi kızımızı ve oğlumuzu herhangi bir vatandaşın çocuğundan ayırırsak bu gözler bize haram olsun. Lakin bu sapık üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanlar var. Bu da ayrı bir çocuk istismarıdır. Derdi, davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamakla olmaz. Paralel yapı öncülüğünde kirli bir siyasi operasyon yapılıyor. Gecesini gündüzünü edebe ahlaka adamış bir aziz kardeşlerim, vakıf kültürüne saldırılmasına müsaade edemeyiz: Ensar Vakfı'nın insanlığa hizmet ettiğine hep şahit olduk. Bir sapığın bu alçakça muamele karşısında Ensar Vakfı'nın kurucuları tepki göstermiştir ama bunu siyasi bir tartışma konusu yapmayalım."
“YENİ VAATLER PAZARTESİ GÜNÜ GENEL KURUL'DA"
Başbakan, partisinin reformların tamamını gerçekleştirdiğini belirterek yeni vaatlerin pazartesi günü Genel Kurul'a getirileceğini söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu:
“Zorlu bir coğrafyada etrafımızdaki kaosun ülkemizi daha fazla etkilememesi için gece gündüz çalışırken milletimizin ihtiyaçlarını bir an bile ihmal etmiyoruz. Şehitlerimizin asayişini sağlamak bizim görevimiz. Bu ülkenin sorunlarını da unutmuyoruz. Biz milletimize verdiğimiz her sözün arkasındayız. 1 Kasım'da milletimize açıkladığımız vaatlerin bir kısmını hayata geçirdik. 1 Kasım öncesi mitingte verdiğim vaatlerin yüzde 100'ünü yerine getirdik. Reformların yüzde 65'ini vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirdik. Bunlar insanımızı rahatlatacak yeni kazanımlar elde ettirecek. Asgari ücreti bin 300 liraya çıkaracağız demiştik çıkardık mı? Emekliye 200 lira zam yapacağız esnafa faizsiz kredi KDV'yi kaldırdık mı? Bursları artırdık mı? Gençlere 50 bin lira destek vereceğiz dedik veriyoruz. İlk kez işe giderlerin külfetini bir yıl boyunca biz ödeyeceğiz. İş kuranların gelir vergisini ödeyeceğiz dedik. Doğuma bağlı olarak ilk çocukta iki, ikinci çocukta dört ay üçüncü ve üzeri çocukta altı ay çalışmama hakkı verdik. 30 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Pazartesi yeni vaatlerimizi Bakanlar Kurulu'na sevk ediyoruz. 25 yaş altındaki gençlerin Genel Sağlık Sigortası borçlarını siliyoruz. 65 yaş aylıklarından kesintiyi kaldırıyoruz. Salı günü taşeron müjdesini verdim. Bazıları sandı ki bizim vaatlerimiz dört yıllık, biz bunları üç ayda yaptık. Biz millete söz verdik mi yerine getiririz. Taşeron meselesini çözmek de bize nasip oldu. Salı gününden bu yana Türkiye'nin her yetinden teşekkür mesajları ve dualarını alıyoruz. Asıl işlerde çalışanları kadroya alacağız dedik ama baktık ki yardımcı işlerde çalışanlar mahzun olacaklar nerede çalışırsa çalışsın tüm taşeronları kadroya alacağız. Biz bazıları gibi bol keseden atmıyoruz. Bütçemizi kılı kırk yararak veriyoruz. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Taşeron işçi meselesini de yıllarca konuşuluyordu işçimize hayırlı olsun. Allah bizi milletimize mahcup etmesin. Bizim en büyük vaadimiz yeni anayasa. Allahın izniyle yeni anayasa vadimizi de yerine getireceğiz ve 12 Eylül anayasasını tarihin çöplüğüne atacağız. Meclis başkanı çağrıda bulundu CHP bahaneler ileri sürerek sorumluluktan kaçtı ve komisyonun dağılmasına neden oldu. CHP'nin ruhunda oyun bozanlık, yıkıcılık ve kaçak güreş var. Biz devam ediyoruz. Herkesle yapıcı bir ortamda görüşeceğiz. Meclis başkanının komisyona geri dön çağrılarına muhalefetin yanıtı bu yükü de bizim omuzlarımıza yüklendiğini gösteriyor. Milletimizin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik er türlü çalışmayı yaptık. Milletimizin taleplerine cevap verecek yeni anayasa faaliyetlerine önümüzdeki hafta başlayacağız. İnşallah önümüzdeki bir ay içinde en geç iki ay içinde karara bağlanacaktır. Mayıs ya da Haziran ayında anayasa teklifimizi Genel Kurula getireceğiz. Sizin onayınızı almak üzere meydanlarla sizlerle buluşacağız. Bu konuda duruşumuz net."
KURU ÜZÜM DAĞITILACAK
Başbakan Davutoğlu, anaokulu ve ilkokullara kuru üzüm dağıtılacağını belirterek, “Sabuncubeli Tüneli en kısa zamanda tamamlanacak. Manisa İzmir arası 15 dakika olacak. En geç 2017 yılı sonunda hizmete açacağız. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda gelecek olan ve kuru üzüm dağıtımıyla ilgili beklediğiniz adımı atıyoruz. Geçen yıl kongreye geldiğimde söz vermiştim. Ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtımı yeni eğitim öğretim yılında da devam edecek. Okullarda kuru üzüm dağıtımı için TMO'yu görevlendiriyoruz. Bakanlar Kurulu kararını pazartesi imzaya açıyoruz. Somalı maden işçilerimizin çocukları eğitimlerini tamamladıktan sonra işe alacağız. Ailelerin konut sorunları da çözülecek" dedi.
AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER
Başbakan Davutoğlu, Manisa Çalışma ve İşkur yeni hizmet binası, Manisa SGK il binası, Muradiye Spor Salonu, Spil Dağı Milli Parkı, ikisi ilkokul biri ortaokul olmak üzere üç okul, Gördes Maliye binası, Kırkağaç İzcilik ve Gençlik Kampı, Selendi Spor Salonu, Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonu, Turgutlu Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezi, 100 ve 200 kişilik öğrenci yurdu, Ahmetli, Sarıgöl, Alaşehir, Demirci ve köprübaşı gibi bazı ilçelerde halı saha ve futbol sahalarının aralarında bulunduğu 28 yatırımın açılışını yaptı. Açılışı yapılan yatırımların 105 milyon liraya mal olduğu açıklandı.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!