AK Parti'den ‘suya zam yapılmasın' çağrısı

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden ‘suya zam yapılmasın çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 18:26

AK Parti'den ‘suya zam yapılmasın' çağrısı

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili Grup Başkanvekili Kamil Öz, 2018 yılında suya zam yapılmamasını hatta indirime gidilmesini istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Özkan Satılmış, AK Parti il başkanlığı binasında, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından suya yapılması planlanan yüzde 10'luk zam oranına tepki gösterdi. İstanbul, Bursa, Balıkesir gibi belediyelerin suya indirim yaptığını belirten AK Partili Kamil Öz, "Kartlı sayaçlarda yüzde 20 indirime gidilerek kartlı sayaç sisteminin cazibeli hale getirilmesi gerekiyor. Köy ve kırsal alanlardaki su tarifesinde, mesken başına tüketilen su miktarının belli bir oranı geçtikten sonra inşaat tarifesi uygulanarak 13 kat fazlası olarak faturalandığını görüyoruz. Kırsal mahallelerdeki vatandaşımızın bundan mağdur olması nedeniyle çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

"HALK BİZDEN ALACAKLI"

Suda en önemli girdilerden bir tanesinin enerji girdisi olduğunu belirten Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise, "Yani elektrik fiyatları 2017 yılında Türkiye genelinde hiç artış göstermedi. 2016 yılındaki elektrik fiyatlarıyla halen biz enerji kullanmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar da açıklanmış bir zam beklentisi yok. Bu konuda açıklamaları enerji piyasası düzenleme kurulu yapıyor. Şu ana kadar da zamma yönelik bir açıklama Türkiye genelinde yapılmış değil. Biz 2016'da, 2017 yılının tarifelerini belirlerken meclis üyeleri olarak bir zam beklentisiyle hareket ettik. Enerji fiyatlarının artacağını ön gördük ve bu artış öngörümüzü de su tarifelerine yansıttık. Yani suya bir zam yaptık. Fakat gördük ki bir yıl boyunca elektrik fiyatlarında bir artış gerçekleşmedi. Dolayısıyla vatandaş bizden alacaklı. Halkın üzerimizde bir yıllık alacağı var" diye konuştu.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!