2015 Mercedes Benz Ege Kupası

Güncelleme Tarihi:

2015 Mercedes Benz Ege Kupası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 14:34

- TFF İcra Kurulu Üyesi Koşar: "Önümüzdeki yıl 4 ülkeyi daha alıp, 12 takımla branşında, kulvarında tipik bir dünya kupası haline gelecek"

Haberin Devamı

MANİSA (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Mercedes Benz Ege Kupası'nın kendi branşında "tipik bir dünya kupası" haline getirileceğini belirtti.

Koşar, beraberinde U16 Milli Takım Teknik Direktörü Ahmet Ceyhan ve takım kaptanı Cafer Tosun ile düzenlediği basın toplantısında, 8 ülkenin U16 takımının katılımıyla düzenlenen 2015 Mercedes Benz Ege Kupası'nın yarın başlayıp 24 Ocak'ta sona ereceğini hatırlattı.

Bu yıl 16'ıncısı düzenlenecek turnuvaya, Türkiye, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Norveç, Fransa, ABD ve Yunanistan U16 Milli takımlarının katılacağını kaydeden Koşar, müsabakaların Manisa merkez, Salihli, Akhisar, Kula, Turgutlu, Saruhanlı ve Kırkağaç ilçelerinde oynanacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Turnuvanın altyapı açısından önemine dikkati çeken Koşar, "Daha fazla talep var ama önümüzdeki yıl 4 ülkeyi daha alıp, 12 takımla branşında, kulvarında tipik bir dünya kupası haline gelecek. Bu organizasyonların FİFA tarafından ciddiye alınıp ve takip edildiğini hepinizin bilmesini arzu ederim. Çünkü, dünyanın futboldaki sorunu hep altyapıların nasıl daha reel hale gelmesinin, nasıl daha futbolcularımızın yetişmesini sağlayan konular, brifingler, dersler hazırlanıyor ama dünyada bu aranda çok sonuç alınamıyor" dedi.

Manisa'da bir hafta boyunca sürecek futbol müsabakalarının ulusal bir kanalda canlı olarak yayınlanacağını hatırlatan Koşar, çarşamba günü Roberto Carlos'un da katılacağı bir toplantı yapılacağı bilgisini verdi.

- Soma'ya yapılacak futbol okulu

Soma'da kurulacak futbol okulu için salı günü protokol yapılacağını ifade eden Koşar, ilk etapta şehit çocuklarının alınacağı okulun mayıs ayında tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Koşar, TFF'nin başlattığı "Kulüp-Okul-Futbol" (KOF) Projesi'nin de Manisa'dan başlayacağını, projeyle ülke genelinde 30 bin lisanslı futbolcuyu ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

U16 Milli Takım Teknik Direktörü Ahmet Ceyhan ise iyi bir hazırlık devresi geçirdiklerini belirterek "Takımın başına bir buçuk ay önce getirildim. Mevcut kadro ve bu kadronun dışında kalan 60-70 arası geniş bir kadromuz var. Bi kadronun içinden devamlı performansı hafta sonundaki akademi liglerindeki maçları takip edilerek oyuncularımızın form ve performans durumlarına göre kadromuzu teşkil etmeye çalışıyoruz. Bu geniş kadronun dışından her an gelebilecek oyuncularımız da olur. Milli takımlarımız her genç oyuncuya açıktır. Yeter ki o seviyeye geldiklerini görelim" diye konuştu.

Haberin Devamı

U16 Milli Takım kaptanı Cafer Tosun ise "Biz elimizden geldiği kadar iyi şekilde mücadele ederek bu turnuvanın şampiyonu olmak istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!