Yeşilyurt Belediyesi, Bulut Kent Bilgi Sistemi’ne Geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşilyurt Belediyesi, Bulut Kent Bilgi Sistemi’ne Geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 17:33

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE BULUT KENT BİLGİ SİSTEMİ İÇİN PROTOKOL İMZALADI.

Yeşilyurt Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bulut Kent Bilgi Sistemi için protokol imzalandı.
İstanbul’da gerçekleştirilen açılış ve imza törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Bulut Kent Bilgi Sistemi’nin yaygınlaştırılması kapsamında yer alan belediye temsilcileri ve Yeşilyurt Belediyesi’ni temsilen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı R. Murat Türksoy katılarak protokol imzaladı. Bakan Güllüce, kentsel yönetimin temelinin, mekansal analizlere dayandığını, yönetilmesi giderek zorlaşan kentlerde çevrenin korunması, kaynakların düzgün kullanılması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için akılcı stratejilerin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ülke genelindeki yerel yönetimler arasında hızlı ve sağlıklı bilgi paylaşımını hedefleyen Bulut Kent Bilgi Sistemi’nin açılışı ve imza töreni dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Bakan Güllüce, “Bulut Kent Bilgi Sistemi ile Türkiye’de yeni bir dönemin kapılarının aralandı. Bugün belediye başkanlarımızın imkanları, hükümetin belediyelere bakışı, belediye başkanlarının yaptıkları işlerin farklılığı, ülkenin geldiği noktayı göstermesi bakımından çok büyük bir kıstastır” dedi.
Bakan Güllüce, yerellik ve millilik kavramının, topyekun bir hamleye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Türkiye’deki her kesimin, bir şahlanış hareketi yapıp yerelliğe, milliliğe ve yerliliğe dönüş çabası harcaması lazım. Tüketilen gıdadan, tekstilden, bilgisayar sistemine kadar bir yerlilik hamlesine ihtiyaç var. Akıllı kentlere doğru Türkiye 2023’lerde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak iddiasındayız. Türkiye, nüfus büyüklüğü ve coğrafi büyüklüğü ele alındığında dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri. İnşallah ekonomide de 10 büyük ülkeden biri olacağız. Ekonomide böyle büyüyen şehirlerin yönetilmesi de çok farklı olacaktır” diye konuştu.
Bulut Kent Bilgi Sistemi teknolojisinin ülke genelinde yaygınlaştırılması neticesinde yıllık 400 milyon lira tasarruf sağlanacağını anlatan Bakan Güllüce, özellikle düşük gelirli küçük belediyelerin bundan büyük yarar sağlayacağını, bu projeyle Türkiye’de ilk kez bir kamu hizmetinin bulut teknolojisiyle sunulduğunu aktardı. Ortofoto Projesi’ne de değinen Bakan Güllüce, bu projenin maliyet, zaman ve kullanılan teknoloji bakımından Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Projenin bütçesinin 25 milyon lira olduğunu, yaklaşık 30 bin kilometrekarelik alanda havadan görüntü alımının tamamlandığını, bunun 45 bin kilometreye ulaşacağını ifade eden Bakan Güllüce, 2015 yılı içinde üretilen tüm Ortofoto görüntülerinin Kayseri, Uşak, Adıyaman, Düzce, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Gümüşhane, Tokat, Malatya belediyelerine ücretsiz olarak ulaştırıldığını söyledi.
Elazığ, Ardahan, Talas ve Kırşehir’de pilot çalışması tamamlanan Bulut Kent Bilgi Sistemi’ne Aksaray, Amasya, Bayburt, Çankırı, Çorum, Bolu, Düzce, Erzincan, Kütahya, Sivas, Yozgat Belediyeleri ile Malatya Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri, Samsun (Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy) belediyelerinin temsilcileri de imza atarak sisteme entegre oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!