Yazıhan’a Güzel Bir Proje Daha

Güncelleme Tarihi:

Yazıhan’a Güzel Bir Proje Daha
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 14:26

Yazıhan Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin (YAZDER) hazırlayıp İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına sunmuş olduğu “Üretimde Ben de Varım” adlı proje kapsamında yürütülecek faaliyet için start verildi.
YAZDER Başkanı Yılmaz Konuk yaptığı açıklamada, YAZDER’in 2014 yılında kurulduğunu ve proje temelli faaliyetler yürüterek, Yazıhan’ın gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bu amaçla güzel bir proje hazırlayıp Dernekler Dairesi Başkanlığına sunduklarını ve projenin kabul edildiğini söyleyen Konuk, Yazıhan için bu projenin büyük bir kazanım olduğunu ifade etti. Proje kapsamında kadınlara yönelik çeşitli kurslar açılarak, hediyelik halı üretimi, şovale (üçayak) üretimi, sebze-meyve kurusu, salça, nikah şekeri ve turşu üretimi gerçekleştirilecek ve bunların satılması sağlanacak.
Proje ortağı Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, YAZDER’in yeni bir dernek olmasına rağmen güzel bir proje hazırladığını ve kendilerinin de bu projeye hem maddi, hem fiziki ve hem de manevi destek sunacaklarını belirtti. Yazıhanlı kadınların üretime dahil olması için bu projenin iyi bir fırsat olduğunu kaydeden Öztürk, YAZDER yönetimini de tebrik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!