Tohma Çayı'nın korkulukları hırsızların hedefi oldu

Güncelleme Tarihi:

Tohma Çayının korkulukları hırsızların hedefi oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 16:58

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Malatya’nın Darende İlçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Tohma Çayı kenarına yapılan 2,5 kilometrelik demir korkulukların bir bölümü, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

DSİ Elazığ 8. Bölge Müdürlüğünce vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve Tohma Çayı'ndaki canlıların yaşamlarını tehlikeye atan atıkları önlemek amacıyla yapılan korkuluklar hırsızların hedefi oldu.

Köprügözü mevkisinden Nadir Köprüsü’ne kadar yaklaşık 2.5 kilometrelik alanı kapsayan demir korkuluklarından bazıları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

Duruma tepki gösteren mahalle sakini Efe Yıldız, sahil yolu olarak tabir edilen mevkideki bazı korkulukların çalındığını belirtti. Yolun özellikle gündüz saatlerinde çocukların yoğun olduğu bir alanı kapsadığını ifade eden Yıldız, "Bu yolu sıklıkla gün içerisinde çocuklu aileler ve okula gidip gelen öğrenciler kullanıyor. Çocukların suya olan merakı bu korkuluklar sayesinde tehlike olmaktan çıkıyordu. Şimdi ailelerin buradan geçerken çok dikkat etmesi gerekecek. Devletimiz tarafından yapılan, mülkiyeti milletimize ait korkulukların hesabını nasıl verecekler merak ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Demir korkuluklar eksilmeye başlayınca ilk etapta suya düştüğünü düşündüklerini anlatan Yıldız, "Bir ay içerisinde haftanın farklı günleri buradaki koruyucu tel levhalar eksilmeye başladı. Şu an itibarıyla 50 metreye kadar olan alan bölüm bölüm çalındı. Bu korkuluklar 2.5 kilometrelik alanı karşılıklı olarak koruyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!