Seyfi Oktay: Partili arkadaşları devreye sokarak girmek istediler

Güncelleme Tarihi:

Seyfi Oktay: Partili arkadaşları devreye sokarak girmek istediler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 14:59

Seyfi Oktay: Partili arkadaşları devreye sokarak girmek istediler

Haberin Devamı

Mikail PELİT/ MALATYA, (DHA)- ESKİ Adalet Bakanı Seyfi Oktay, FETÖ terör örgütü ve devlette yapılanmaya yönelik bakanlığı dönemindeki sızma çalışmalarını anlattı.
Malatya’da yerel Türkiyem Tv de yayınlanan Gündem Özel programına katılan eski Bakan Oktay, her koşul ve dönemde devlete nüfuz etmeye çalışan örgüt yapılanmasına değindi. Oktay, bu yapılanmanın çok eskiden başladığını ifade ederken, şöyle konuştu:
"1967’lerde 1966’larda başlamış ve aşama aşama her koşula kendisini uydurarak yapılmış. Her yere nüfuz edilmeye çalışılarak, böyle bir devleti dönüştürme projesi uygulanmış. Dolayısıyla şu veya bu dönemi diye açıkça söylemek çok zor ama tabii bir paralel yapı olarak düşünülüp buna güvenilerek ortaklık yapılması bir büyük hata tabii."
Yıllar içerisinde TBMM'de genel görüşme, araştırma önergeleri vererek ciddi tehlike, demokratik laik çağdaş hukuk devletine, eşitlikçi, özgürlükçü, akla ve bilime dayalı demokratik sistemimize karşı ciddi bir hareket olduğunu eskilerden başlayarak sürekli dile getirdiğini anlatan Seyfi Oktay, şöyle konuştu:
"Bakanlık döneminde 30 kanun ve 4 bin modelden oluşan 'Demokratik Dönüşüm Projesi' hazırladık ve benim bakanlık döneminde nüfuz etmek istiyorlardı. 'Demokratik hukuk devleti, cumhuriyetimize karşı bir kişinin buraya girmemesi lazımdır' diye gösterebildiğimiz kadar özen gösterdik. Hatta partili arkadaşları devreye sokarak, onlar vasıtasıyla şeyler getirdiler onları uyardım. Bu böyle bir kanaldan geliyor diye. Yani böylesine bir dönem geçirdik."
Eski Bakan Oktay, o dönemde 3 bin hakim savcı aldıklarını ifade ederken, şöyle devam etti:
"Her noktada nüfuz etmek istenildi. Ama ben bunların hepsine karşı uyanık olduk ve önlemeye çalıştık. Yani şu ana kadar bizim dönemimizde mesela 14 bin personel almıştım ve 3 bin hâkim savcı almıştım. Bunlardan diyelim işte Adalet Bakanlığı’nda görevli bir tek kişi muhatap olmadı böyle bir hareket, bir tek kişi. Ben duymadım ve sürekli şeyle de araştırıyorum yani devamlı, böyle acaba bizden bir şey oldu mu diye falan. Çok özür dileyerek söyleyeceğim Amerika’daki adam, 'Bu adamın çaktığı kazığı 40 yılda çıkaramayız' diyordu. Bu hani örgütlenmeleri ayrıca demokratik dönüşüm projelerin hazırlanması falan, böyle bir dönem geçirdik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!