“Örnek Kıdemli Vatandaş” Ödülü Satranç İl Temsilcisi Toy’a

Güncelleme Tarihi:

“Örnek Kıdemli Vatandaş” Ödülü Satranç İl Temsilcisi Toy’a
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 13:42

ÖRNEK KIDEMLİ VATANDAŞ ÖDÜLÜNÜ ALAN CEMAL GÜRSEL TOY(SOLDAKİ)ÇOK MUTLU OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

22 İlden Büyükşehir Belediyeleri ve Sosyal Toplum Kuruluşları tarafından yapılan seçimle Yaşlılık Konseyi Derneği 2015 Yılı "Örnek Kıdemli Vatandaş"ları belli oldu.
İllerine göre alfabetik olarak sıralanan “Örnek Kıdemli Vatandaş” seçilenler arasında Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsoy Toy da bulunuyor. Toy, 29 Eylül 2015 tarihinde Ankara Rixos Grand Otel’de yapılan törende ödülünü TÜRKAY Saymanı Kuzeyhan Özdemir’den aldı.
TÜRYAK 2015 yılının Örnek Kıdemli Vatandaşlarını, Dünya Yaşlılar Günü kapsamında ulusal bir etkinlikte başkentte ağırladı. Her yıl, 60 yaş üstü olup meslek hayatında başarılı, sosyal faaliyetlerde öncü ve lider olan hayata bağlılığını ve yaşam sevincini sürdüren, toplumun takdir ve sevgisini kazanan, örnek kişilik sergileyenlerden seçilen Örnek Kıdemli Vatandaşlar bu yıl büyükşehir belediyeleri ve sivil toplum örgütleri tarafından seçildi.
1979 yılında mesleğe adımını atan Cemal Gürsel Toy, 4 yıl Siirt, 4 yıl Zonguldak hizmetinden sonra kendi ili olan Malatya’ya atandı.
Kaynarca Mahallesi’ndeki Fevzi Çakmak İlk Okulu’nda 13 yıl çalıştıktan sonra atandığı Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda 15 yıldan beri sınıf öğretmeni olarak çalışmaya devam ediyor.
Toy, satranç antrenörü ve hakem olarak görev yaparken 15.01.2015 tarihinde Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilciliğine atandı.
Cemal Gürsel Toy, Malatya’da Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası yapılması fikrini Malatya Belediyesi’ne sunmuş ve 2013 yılında I. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası gerçekleştirilmişti.
2014 - 2015 yıllarında Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası’na Malatyalı görme engelli satranç sporcuları ile birlikte katılmıştır.
Çocuk yuvalarında kalan çocukların katılacağı Türkiye Çocuk Yuvaları Satranç Şampiyonası’nın yapılması için bir proje hazırlamış ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne teklifte bulundu. Genel Müdürlük projeyi benimsemiş ve her yıl başka bir ilde yapılması kararını aldı.
Malatya’da ilk defa satranç branşında faaliyet gösteren kulüplerin kurulması için kurum ve kuruluşlara rehberlik etmiş olup Yeşilyurt Spor Satranç takımının Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasına ilk defa katıldığı halde iyi bir netice ile dönmesini temin edecek çalışmalarına katkılarda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!