Malatya'da ulaşım ücretleri yeniden düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Malatyada ulaşım ücretleri yeniden düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 11:04

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) aralık ayı toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan başkanlığında yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kısa süre içinde hizmete girmesi planlanan ve MAŞTİ-üniversite arasında çalışacak trambüs güzergahı boyunca, geliş ve gidiş istikametinde hızlı ve kesintisiz ulaşım imkanı sağlaması amacıyla duraklama ve park etme yasaklandı.

İl içi veya iller arası yolcu taşımacılığı yapan araçların terminal ve durak dışında yolcu indirip bindirmeleri halinde Karayolu Taşıma Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacak.

Hastane Caddesi ile Mehmet Buyruk Caddesi'nin kesişim noktasında kavşak düzenlemesi yapılarak, Hastane Caddesi üzerinde yatay-düşey işaretlemelerin tamamlanmasına müteakip, cadde çift yönlü olarak araç trafiğine açılacak. Fahri Kayahan Bulvarı’nda araç ve yaya trafiği güvenliğinin sağlanması amacıyla yol ve kavşak yapıları iyileştirilecek.

Haberin Devamı

- Taksi açılış ücreti 2,85 lira olacak

Karakaya Baraj Gölü üzerinde Battalgazi-Baskil arasında faaliyette bulunacak feribot 07.00-15.30 saatleri arasında karşılıklı olarak 3 sefer yapacak.

Feribot fiyatları motosiklet için 3 lira, çapa motoru için 6 lira, otomobil ve 4 çeker araçlar için 10 lira, römorksuz traktörler, minibüs, minivan ve kamyonetler için 12 lira, römorklu traktörler, midibüs ve yarım otobüsler için 16 lira, kamyonet için 20 lira, kamyon için 25 lira, tır için 35-50 lira ve acil-özel seferler için 300 lira ücret alınacak.

Yaya yolcular 1.5 lira, araç içi yolcular 50 kuruş, öğrenci ve öğretmenler ile engelliler de 25 kuruş ücret ödeyecek.

Malatya genelinde yediemin otoparklarda bulunan motosiklet-motorlu bisiklet ilk gün 6 lira, devamında 3 lira, otomobil grubu ilk gün 13 lira, devamında 7 lira, kamyonet-panelvan, minibüs, traktör ilk gün 15 lira, devamında 8 lira, kamyon-otobüs-tır ve ağır tonajlı araçlar ilk gün 26 lira, devamında 13 lira alınacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından işletme izin belgesi düzenlenen S, T, M plakalı ve üniversite hattına çalışan araçlardan, hattına göre 13 bin 750 -16 bin 280 lira arasında devir harç ücreti alınacak. S plakalı servis araçlarında otobüslerde bin 540, minibüslerde 770, ticari taksilerde 275 lira devir ücreti tahsil edilecek. T Plakalı ticari taksiyle yolcu taşımacılığında açılış 2.85 lira olacak. Kilometre başına da 2.6 lira alınacak.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesine ait açık ve kapalı otoparklarda 2015 yılı içerisinde, 0-1 saat için 2, 1-2 saat için 3, 2- 4 saat için 4, 4-8 saat için 6, 8-12 saat için 7, 12-24 saat için 8 lira ücret tahsil edilecek. Aylık abonman ücretleri ise açık 55, kapalı otoparklar için 90 lira olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!