Malatya'da restorasyon çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Malatyada restorasyon çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 11:17

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beşkonaklar Caddesi Yeni Lale Sokak'ın girişinde bulunan tarihi konak aslına uygun olarak restore edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1910-1915 yıllarında yapılan ve bakımsızlık nedeniyle virane haline gelen iki katlı, çift girişi olan tarihi konağın restorasyonu ve çevre düzenlemesi için yaklaşık 530 bin lira harcandı.

Toplam 3 kat ve 462 metrekarelik alana sahip konakta, zemin katta 5 oda, bir depo, mutfak ve lavabo, ikinci katta 7 oda, 2 mutfak, lavabo, çatı katında ise 2 oda bulunan konakta yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında duvarlar aslına uygun olarak çivi ve telle örülerek kıtık sıva ile kaplandı. Ahşap merdivenler, kapı ve pencereler aslına uygun olarak restore edildi.

Haberin Devamı

Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi konağın çevre düzenleme çalışmaları da Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Çevre düzenleme çalışmaları sırasında, ön bahçe ve arka avlu girişine ferforje demirden 2 kapı yapıldı. Ön ve arka bahçeye toplam 7 aydınlatma direği dikildi, 1 metre 20 santimetre yüksekliğinde 140 metre uzunluğundaki konağın tarihi dokusuna uygun Mardin taşından örülü duvar çekildi. Duvar üzerine ise dekoratif görünümlü ferforje demirden 102 metre korkuluk yapıldı. Toplam bin 300 metrekarelik alanda yapılan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında ayrıca, 280 metrekarelik traverten taş kaplama, 200 metrekarelik kilit parke taş kaplama ve 820 metrekarelik de peyzaj düzenlemesi yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!