Malatya’da 'İl İl Yöresel Tatlar Fuarı' ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Malatya’da İl İl Yöresel Tatlar Fuarı ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 18:08

Malatya’da 'İl İl Yöresel Tatlar Fuarı' ilgi gördü

Haberin Devamı

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)- MALATYA Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından,  düzenlenen ‘İl İl Yöresel Tatlar Fuarı’ Malatyalılar'ın yoğun ilgisini gördü.
Yaklaşık 38 ilden 91 firmanın çeşitli tatların sunulduğu fuar, Malatya Büyükşehir belediyesi arkasında bulunan fuar alanında 2 bin metrekare alanda düzenlendi. Erzurum’un ünlü cağ kebabı da fuarda yerini alırken, bunu satan firma yetkisi Volkan Yılmaz, "Cağ kebabını Malatya halkına tanıtıyoruz. Malatyalılar ile damak tadımız aynı. Erzurum ovalarında yetişen Kuzunun etini sevdiler. Şu anda Malatyalılarla iyi anlaşıyoruz. Bunu yapılışı ustalarımız kuzu etinin sinirlerini ve sert yerlerini tek tek temizlerler daha sonra marina ederler 2-3 gün marinede bekler bekleyen etimiz şişe takılır odun ateşiyle pişer ve servise sunulur" dedi.
İzmit’in meşhur tatlarından pişmaniyede ‘il il Yöresel Tatlar Fuarında’ yerini aldı. İzmit’ten gelen Pişmaniye satan firman yetkilisi, İzmit’ten geldiklerini belirtirken, "Pişmaniyenin ana maddesi şeker, un, yağ şekeri burada kaynatıyoruz burada da ustalarımız tarafından gerdiriliyor ve Malatya çok yoğun geçiyor" diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın ünlü dövme dondurmasını satan firma yetkilisi Ejder Dan Yıldızı, "İçerisinde süt, salep, şeker bulunuyor Kahramanmaraş dağlarında yetişen, salepten yapıyoruz. İsteyene metre metre isteyene kilo kilo dondurma satıyoruz. Ben geçen sene de gelmiştim memnun kaldım aynı yerimdeyim inşallah seneye de geleceğim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!