Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Bir Sempozyuma Ev Sahipliği Yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yeni Bir Sempozyuma Ev Sahipliği Yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 13:01

BÜYÜKŞEHİR'DEN MADDE BAĞIMLILIĞI SEMPOZYUMU

Malatya Büyükşehir Belediyesi yeni bir sempozyuma daha ev sahipliği yapıyor. 18 Aralık’ta başlayacak olan ‘Uluslararası Madde Bağımlılığı Sempozyumu ile madde bağımlılığı konusu ele alınacak.
Sempozyum öncesi düzenlenen basın toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, konu ile ilgili bilgiler sundu. Kernek Şelale Restoran’da gerçekleştirilen basın toplantısına Emecen’in yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu ve Ercan Turan, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Kadir Çelik, Hayat Vakfı Malatya Şube Başkanı Prof.Dr. Nusret Akpolat, Yeşilay Cemiyeti Malatya Şube Temsilcisi Ersin Temel, Bağımlılıkla Mücadele Platformu (BAM) Temsilcisi Hakan Hadiç ile basın mensupları katıldı. Sempozyum hakkında bilgiler sunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, düzenleyecekleri etkinliği Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hayat Vakfı, Bağımlılıkla Mücadele Platformu ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesi ile ortaklaşa organze ettiklerini söyledi. 18-20 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyuma yerel, ulusal ve uluslararası katılımcıların desteklerinin olacağını belirten Emecen, “Bu Sempozyuma, yerelde Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi, Hayat Vakfı Malatya Şube Başkanlığı, BAM ve Yeşilay Cemiyeti Malatya Şubesinin, ulusal olarak da Başbakanlık Tanıtım Fonu, Yeşilay Cemiyeti, Diyanet işleri Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TRT’nin, uluslararası olarak da Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yemen Uyuşturucu Derneği, Kırgızistan ve Bosna Hersek Yerel Yöneticileri, Malezyalı Psikiyatrist Dr. Rusdi Rashid destek vermektedir” dedi. Sempozyumun ana temasının madde bağımlılığı olduğunu belirten Emecen, madde bağımlılığının önlenmesine yönelik başlıkların sempozumda ele alınacağını söyledi. Madde Bağımlılığı Sempozyumu’nda, din, sağlık, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra medyanın madde bağımlılığı ile mücadeledeki yerinin de başlıklar halinde tartışılacağını kaydeden Emecen “Sempozyumda 6 temel başlık incelenecek. Bunlar şöyle; uyuşturucu madde ticareti Güvenlik ve hukuk açısından incelenecek, Madde Bağımlılığında mevcut durum Dünya ve Türkiye’deki durum, Gençlik ve Madde bağımlılığı rehberlik, koruyucu ve önleyici faaliyetler nelerdir, Bağımlılık yapan maddeler ve bağımlılık süreci, Tıbbi Tedavi ve madde bağımlılığını bekleyen tehditler. Madde bağımlılığı ile mücadelede, Toplum, okul, aile, kamu kurumları, medya, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve din konularını içeren sempozyumda konuşmacılar yer alacaktır” diye konuştu.
Sempozyum’un 18 Aralık Cuma günü Ramada Altın Kayısı Otel’de saat 09.30’da başlayacağını belirten Emecen, 3 gün sürecek olan etkinliğe tüm Malatyalıların davetli olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!