Büyükşehir Meclisi Aralık Ayı Toplantıları Başladı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Meclisi Aralık Ayı Toplantıları Başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 16:26

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, ARALIK AYI TOPLANTILARI BAŞLADI.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Aralık ayı toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantı açılışında kısa bir konuşma yapan Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, Hekimhan’da meydana gelen depremden dolayı geçmiş olsun temennisinde bulunarak, “Hekimhan’da meydana gelen deprem sonrası imar ile ilgili yapılacak çalışmalarda gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. Büyükşehir Belediye Meclisimizin alacağı kararlarda daha titiz davranacağına inanıyorum. Allah milletimize büyük afetler göstermesin” şeklinde konuştu. Başkan Vekili Hasan Göğüs’ün konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan bazı maddeler karara bağlanırken, bazı maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi.
KÜLTÜR VE SANAT SOKAĞI
Gündem maddeleri içerisinde yer alan Yeşilyurt ilçesi Cumhuriyet Örnek Köy Mahallesi ile Doğanşehir ilçesi Söğüt Mahallesi’ne, yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması ve dışa bağımlılığı en aza indirilmesi amacıyla Güneş Enerjisi Santrali kurulması konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi. Yeşilyurt ilçesi, İnönü Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kültür ve Sanat Sokağı’na İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağı ismi verilmesi kararlaştırıldı. Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi 30 Temmuz 2015 tarihinde Şırnak’ta şehit olmuştu.
Malatya Büyükşehir Meclisi, Aralık ayı toplantısının ikinci oturumunu, 11 Aralık Cuma günü saat 14.00’te yapmayı kararlaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!