Başkan Çakır, çalışmaları inceledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çakır, çalışmaları inceledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 16:53

Başkan Çakır, çalışmaları inceledi

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Güney Kuşak yolunun Kernek-Beydağı-Cemal Gürsel hattında devam eden çalışmaları inceledi. 
Kent içi trafiği başta olmak üzere mevcut çevre yolunun yükünü azaltacak Kuzey ve Güney Kuşak Yolları projesini etap etap hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Güney Kuşak yolunun Kernek bölümünde kavşak yapım çalışmalarına başladı. Toplam uzunluğu 11 buçuk kilometre olan Güney Kuşak yolu; Çöşnük kavşağından başlayıp, Çöşnük, Fırat, Kernek, Beydağı ve Cemal Gürsel Mahalleleri'nden geçip,  Fahri Kayahan Bulvarı, Hava Lojmanları kavşağında son buluyor. 50 metre genişliğinde açılan Güney Kuşak Yolunun bugüne kadar 8 kilometrelik bölümü tamamlandı. Beydağı Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde kalan 3 buçuk kilometrelik bölümde ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yolun Kernek Şelalesi üst tarafına kavşak çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, Derme Suyunun geçtiği kanalın 100 metrelik bölümünün üstünü kapatacak. Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak yolunun önemli parçalarından olan Fahri Kayahan Bulvarı ile Yusuf Özal Caddelerinde geçtiğimiz yıl değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarını tamamlamıştı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, 2 kuşak yolunda da son çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kuzey Kuşak yolunun Şehir Mezarlığı-Çarmuzu hattının bittiğini belirten Başkan Çakır, "Malatya'nın güneyinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi ile burası ayrı bir şehir hüviyetine büründü. Doğu-batı istikametindeki hatta her yıl önemli mesafeler kat ettik. Güney kuşak yolunda Kernek Şelalesinin üstünde bir kavşak çalışmamız var. Burada kot farkı 3-4 metre bu bölümü aşağı çekeceğiz. Yolda 110'un üzerinde yapı vardı. 44 yapının yıkımı gerçekleştirdik. 35 civarında ev sahibiyle de anlaştık.  Geriye kalan evlerle ilgili görüşmeler devam ediyor. Bunların yıkılmasıyla birlikte Güney kuşak yolu büyük oranda açılmış olacak. 2 kuşak yolumuzu da bitirmeyi arzuluyoruz. Bunun içinde bütün gücümüzle sahada çalışmaya devam ediyoruz. Yolumuzun asfaltı yapıldı. Yakın zamanda bu hattı hizmete açacağız. Kuzey kuşak yolunun 1.4 kilometrelik bölümü kaldı.  Hanımınçiftliği hattını Battalgazi yoluna bağlayacak viyadük projemiz hazır. Bu bölümde 77 ev yolumuzun üzerinde bunlar ilgili olarak görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!