Atatürk, Darende İlçesinde Törenlerle Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk, Darende İlçesinde Törenlerle Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 16:09

ULU ÖNDER ATATÜRK, ÖLÜMÜNÜN 77. YILINDA DARENDE İLÇESİNDE TÖRENLERLE ANILDI.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Darende ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.
Darende Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma törenine, Darende Kaymakamı Ali Türk, Garnizon Komutan Üsteğmen Rauf Özgenç ve Belediye Başkan Vekili Durmuş Doğan katıldı. Katılımcılar ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra öğrenciler tarafından Atatürk Anıtı yanında meşale yakıldı.
Saatler 09.05’i gösterdiğinde bayraklar yarıya indi, belediye hoparlöründen TRT yayını ile siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Darende’deki anma töreni Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Salonu’nda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı. Atatürk ile ilgili slayt gösterisi, öğrenciler tarafından Atatürk’ün hayatı, Atatürk’ten son mektup, Mustafa Kemal’e giden yol, Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata’ya cevabı, Atatürk’ün Oratoryosu ve sevdiği şarkılar seslendirildi. Törene, Darende Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, okul müdürleri, ilçedeki yöneticiler ve siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!