Aka Platformundan Kadınlar Günü Etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Aka Platformundan Kadınlar Günü Etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 12:10

AKA platformu Kadınlar Kolu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi.
Malatya Öğretmenevi’nde yapılan etkinliğe katılım oldukça yüksek olurken gece konuklara Ağın leblebisi poşetleri içerisinde konulan numaralar ile düzenlenen çekilişte hediyeler dağıtıldı. Açılış konuşmasını yapan AKA Platformu Başkanı Yusuf Sümer, AKA platformunun gün geçtikçe daha ileriye emin adımlarla ilerlemesinin sevincini yaşadıklarını belirterek "Siz hemşehrilerimizin güvenini aldık. Sizlerden gelen güçle AKA platformu daha da güçlenecek ve üç ilçemizin gençlerine burs ve üç ilçemizin fakir ailelerine yardım ve akabinde geleneklerimizi daha ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.
Turgut Özal Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Birgül Cumurcu da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı konuşmada, toplumun dinamizmi olan kadınların Türkiye’nin simgesi, yarınların teminatı olduklarını ifade etti.
Kadınların yılın bir günü değil her günü hafızalardan çıkarılmaması gereken değerler olduğunu kaydeden Cumurcu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Toplumu oluşturan en küçük yapı aile, ailenin temel yapı taşı da kadındır. Doğumdan ölüme kadar yaşamımızın her alanında var olan, bizleri yetiştiren, büyüten, eğiten kadınlarımız karşılıksız özverinin ve fedakârlığın timsali olmuşlardır."
Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği ve Ağın Fasıl ekibi tarafından çeşitli eserler seslendirilerek katılanlara güzel bir gece yaşatıldı. Öğretmen evindeki gecede davetliler bu güzel organizede yer aldıkları için mutlu olduklarını ve geleneklerin göreneklerin bu ve bunun gibi gecelerde yad edilmesinin mutluluk verici olduklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!