10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Güncelleme Tarihi:

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 15:57

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Kadın Kolları, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla öğrencilere sunum yaptı.

Türk Telekom Ortaokulu'nda düzenlenen sunumda İHH Malatya Kadın Kolları adına konuşan Emine Çakmak, 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin yayımlandığını anımsatarak, bu bildirgenin şu anda dünyada ne kadar yürürlükte olduğunun sorgusunu yapmak istediklerini söyledi.

Çakmak, yayınlanan bu maddelerin göreceli olarak, belli ülkelere göre yapıldığını belirtti.

Suriye savaşında binlerce çocuk ve kadının öldürüldüğünü, mazlumların ülkelerinde mülteci hatta muhacir durumuna getirildiğini dile getiren Çakmak, "Baktığımız zaman, dünya coğrafyasında ne yazık ki ezilen İslam ülkelerini görüyoruz. Bunlar Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Güney Afrika, Afrika'nın belli bölgeleri ve biz şunu görüyoruz ki ikinci dünya ülkeleri olsun, üçüncü dünya ülkeleri olsun, G-8 gibi ülkeler tarafından sömürge haline getiriliyor. Bunu yaparken de kendilerine bazı kılıflar uyduruyor. Terörizmi, demokrasinin yerine getirilmediğini iddia ederek buraları işgal ediyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

İslam'ın terörle yan yana getirilmeye çalışıldığını aktaran Çakmak, "Çocuklarımızın, bunları kafalarından silmelerini istiyoruz. Bize terörist olarak gösterilen örgütlerin İslam'la hiç bir alakasının olmadığını, yalnızca bu işgallere bir kılıf olduğunu biliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!