Tasarrufçu Başkan ’Şaphane’ye Çağ Atlattı’

Güncelleme Tarihi:

Tasarrufçu Başkan ’Şaphane’ye Çağ Atlattı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 13:47

1-TASARRUFÇU BAŞKAN (ŞAPHANE İLÇESİNİN CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI RASİM DAŞHAN) 2-TASARRUFÇU BAŞKAN-1-2-3-4-5((BAŞKAN DAŞHANIN BİR YILA SIĞDIRDIĞI HİZMETLERİ)

Kütahya’nın Şaphane ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Rasim Daşhan, bir yıllık süreçte akaryakıt giderleri başta olmak üzere temsil ve ağırlama giderlerini kısarak sağladığı 1 milyon 600 bin liralık tasarruf ile 15 yılda yapılamayan hizmetleri kazandırmayı başarınca vatandaşların yanı sıra üniversitelilerin de gönlünde taht kurdu.
Akaryakıt başta olmak üzere temsil ve ağırlama giderlerini kısmak suretiyle elde ettiği yıllık 1 milyon 600 bin liralık tasarruf ile 3 bin 700 nüfuslu ve 7 mahalleden oluşan şirin ilçesine ihtiyaç hissedilen üzeri kapalı Bin 200 metrekare kapalı alana sahip pazar yeri, balık hali, modern mezbaha ve umumi tuvalet ile altı 7 iş yeri üzeri 500 metrekarelik kapalı alana sahip düğün salonunun yanı sıra ilçe merkezindeki kıraathaneye modern bir fıskiyeli havuz yaptığına vurgu yapan Başkan Dağhan, “Tasarrufa devam ederek gelecek nesillere daha yaşanabilir modern ve tertemiz bir Şaphane bırakmayı hedefliyorum” dedi.
Tasarrufa devam ederek gelecek yıllarda ilçesine 50 yataklı bir hastane kazandırmayı hedeflediğine vurgu yapan tasarrufçu başkan Dağhan, “Hedefim hizmetlerin en iyisine layık halkıma sağlık alanında kaliteli bir hizmet verecek 50 yataklı modern bir hastane kazandırmak. Bunun yanında elimizden alınan adliyemizi de ilçemize geri kazandırmak istiyorum. Ayrıca küçük sanayi sitesi ve 50 adet daha dükkan yaparak ilçemdeki esnaf ve küçük ölçekli sanayicilerimize istihdam oluşturmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Hiçbir yerden destek ve ek bir kaynak almadan sadece İller Bankası’ndan gelen ödeneklerden sağladığı tasarruflarıyla ilçesinin çehresini bir yılda değiştirmeyi başaran Başkan Dağhan’a vatandaşlar ve ilçesinde eğitim alan üniversiteliler de tam destek sağlıyor.
Dumlupınar Üniversitesi Şaphane Meslek Yüksekokulu Bankacılık Bölümü son sınıf öğrencisi Senem Ateş, “Geçen yıl geldiğim Şaphane ile bu yıl ki Şaphane arasında çok fark var. Hem biz öğrencilerin hem de vatandaşların arzulayıp da kavuşamadığı pek çok hizmetler bir yıla sığdırıldı. Başkanımızın çalışmalarını destekliyoruz” dedi.
Şaphane halkından inşaat boyacısı Halil İbrahim Ünal (64), “Başkanımızın çalışmalarına tam destek veriyoruz. Bir yıllık hizmet sürecine 15 yıllık hizmet sığdırdı. Gelecekte daha güzel hizmet yapacağına inanıyorum ve kendisini destekliyoruz” şeklinde konuştu.(MY-EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!