Pakistan'daki okul baskını

Güncelleme Tarihi:

Pakistandaki okul baskını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 15:51

- Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Uçan: "Devletimizce Pakistan'da yaşanan bu menfur saldırı neticesinde kaybedilen canlarımız için ilan edilen bir günlük yas, anlamlı olmuştur"

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) - Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan, Pakistan’ın Peşaver kentinde teröristlerin bir okula yaptığı hain saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Uçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeş ülke Pakistan'ın huzuru, güvenliği ve eğitimine yönelik terör eylemini lanetlediklerini belirtti.

Saldırıda hayatını kaybeden meslektaşları ve öğrencilere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar dileyen Uçan, şunları kaydetti:

"Millet olarak Pakistan halkıyla bin yılı aşkın dostluğumuzun ve kardeşliğimizin nişanesi zor ve sıkıntılı günlerde dertleri ve acıyı, iyi günde de mutluluğu paylaşma düsturumuz bütün dünyanın malumudur. Kardeş Pakistan halkının kurtuluş mücadelemizde bize olan desteği nesilden nesile aktardığımız bir kardeşlik ve dostluk destanıdır. Yakın zamanda Soma maden kazasında kardeşlerimizin 3 günlük yas ilan etmesi, acımızı paylaşması bunun göstergesidir. Devletimizce Pakistan'da yaşanan bu menfur saldırı neticesinde kaybedilen canlarımız için ilan edilen bir günlük yas, anlamlı olmuştur. Tüm din ve soy kardeşlerimizin vatanlarında her türlü baskı ve zulümden kurtulmuş, tam bağımsız ve müreffeh bir hayat yaşayabilmeleri için dualarımızla ve üyelerimizin de desteğiyle maddi olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ilan ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!