Kütahya’da ’Mısır’da Darbe Ve İdam’ Konulu Fotoğraf Sergisi

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da ’Mısır’da Darbe Ve İdam’ Konulu Fotoğraf Sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 15:55

KÜTAHYA'DA MISIR KONULU FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Kütahya’da, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) üyeleri, ’Mısır’da darbe ve idam’ konulu fotoğraf sergisi açtı.
Mısır’da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararı, Sevgi yolu üzerinde açılan fotoğraf sergisi ile protesto edildi.
Gönüllü Teşekküller Vakfı adına bir konuşma yapan Diyanet-Sen Kütahya Şube başkanı Nazif Kocaçoban, "Verilen bu cezalar; hukukun, adaletin, insan hak ve hürriyetlerinin idamı demektir. Hukuk, meşruiyetini koruduğu değerlerin kutsallığından alır. Hukuk, insan onurunu, millet iradesini korumayı bırakıp batının ve emperyalist güçlerin menfaatlerini korumaya başladığı anda, meşruiyetini kaybetmiştir. Yargının kötüye kullanılması, adalet mekanizması eliyle zulüm yapılması, hem mazlumun hakkı hem de hukukun evrensel ülküsü olan adaletin katledilmesidir. Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderlerini darağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatları olarak, Mısır’ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetliyoruz. Bu cinayete dur demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır" diye konuştu.
Kocaçoban, daha sonra Mısır ve yer yüzünde zulüm gören tüm müslümanlar için dua etti.
Kütahyalılar, Mısır’da yaşanan olayların fotoğraflarının yer aldığı sergiye yoğun ilgi gösterdi.
Açılışına, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz ve çok sayıda sivil toplum örgütünün başkan ve yöneticisinin de katıldığı serginin, 3 gün süreyle açık kalacağı belirtildi. (EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!