Kütahya’da ’En Güzel Buzağı’ Yarışması

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’da ’En Güzel Buzağı’ Yarışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 12:30

KÜTAHYA'DA, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN EN GÜZEL BUZAĞI YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Kütahya’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ’en güzel buzağı’ yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan birbirinden güzel 23 buzağı, jüri önünde birincilik için boy gösterdi.
Kaliteli damızlık hayvan yetiştiriciliğini geliştirerek süt verimini ve kalitesini artırmak amacıyla Dumlupınar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe üç, altı aylık 23 buzağı katıldı.
İlçe meydanında yapılan etkinliğe Dumlupınar Kaymakamı Menderes Topçuoğlu, Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, Kütahya ve ilçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği başkanı Mehmet Özen, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Kurtuluşun sembolü olan Dumlupınar ilçesinde tarım ve hayvancılıkta önemli yatırımların yapıldığını belirten Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt, 2014 yılında 28 milyon TL hayvancılığa yatırım yapıldığı ifade ederek, kırmızı et üretiminin 10 bin tona, süt üretiminin ise 300 bin tona ulaştığını ifade etti.
Sürü yöneticisi kurslarının ilkinin de Dumlupınar ilçesinde açıldığını belirten Kurt, her zaman tarım sektörünün hizmetinde olduklarını söyledi.
Sahipleri tarafından pist performansı için süslenen buzağıların podyuma çıkarılırken inat etmesi ilginç ve komik görüntülere sahne olurken, kıyasıya yarışan çiftçiler birinci olmak için mücadele ettiler.
Piste çıkmakta direnen bazı buzağılar sahipleri tarafından süt biberonuyla ikna edilebildi. Yarışmada jüri üyeleri, işletme puanı, ırk özellikleri, yaşa göre gelişim, sağlık durumu, pist performansı, morfolojik görünüşleri burun, göz, yürüyüş, vücut yapısı, dış görüntüsü, derisi ve tüy özelliklerini değerlendirerek, dereceye giren buzağı sahiplerini belirlediler.
Yarışmada Sadettin Altın’ın 4 aylık simental cinsi buzağısı birinci olurken, Ramazan Çanakkale’ye ait 3 aylık simental cinsi buzağı ikinci, Halil Kaya’nın 4 aylık simental cinsi buzağısı da üçüncü oldu. Birinci olan buzağı sahibine yarım altın, 8 çuval yem ve suni tohumlama hizmeti, ikinciye çeyrek altın, 6 çuval yem ve suni tohumlama hizmeti, üçüncüye çeyrek altın, 4 çuval yem ve suni tohumlama hizmeti verilirken 4. 5. ve 6. olan yarışmacılara mısır ve yonca tohumu hediye edildi.
Düzenlenen Buzağı Teşvik yarışması etkinlikleri, bu sene Dumlupınar ilçesinde gerçekleştirilen Sürü Yöneticisi kursundan mezun olan 20 kursiyere Sertifikalarının törenle verilmesiyle son buldu.(EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!