Hamam Kütüphane Oldu

Güncelleme Tarihi:

Hamam Kütüphane Oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 16:40

KÜTAHYA'NIN ÇAMLICA MAHALLESİ'NDE ATIL VAZİYETTEKİ HAMAM, KÜTÜPHANE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Kütahya’nın Çamlıca Mahallesi’nde atıl vaziyetteki hamam, kütüphaneye dönüştürüldü.
Emekli olduktan sonra topladığı kitaplar ile okullarda kütüphane kuran Zeki Aktürk, son olarak Çamlıca Mahallesi’nde açtığı kütüphane ile, kurduğu kütüphane sayısını 6’ya çıkarttı.
Milli Eğitim camiasından emekli olduktan sonra kendisini kitaplara veren Zeki Aktürk, topladığı kitaplar ile Kütahya’da bulunan İmam Hatip Ortaokul ve liselerinde bugüne kadar 5 kütüphane açtı.
Son olarak Çamlıca Mahallesi’nde kütüphane açan Aktürk, bugüne kadar yaklaşık 25 bin kitap topladığını ve amacının çocuklara, her şeyin bilgisayar olmadığını kanıtlamak olduğunu söyledi.
Aktürk, Çamlıca Mahallesi Kütüphanesi’nde 2 bin 700 eserin yer aldığını yer aldığını, kütüphane binasının yıllarca hamam olarak hizmet verdiğini ifade etti. Aktürk, merhum ressam Hüseyin Yüce’nin ailesi ile Kütahya Belediyesi’nin katkılarıyla restore ettirilerek, kütüphaneye dönüştüğünü sözlerine ekledi.
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kütüphanenin açılmasında emeği geçen kişi ve kuruluşlar ile Zeki Aktürk’e teşekkür etti.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da, Çamlıca Mahallesi’nde açılan kütüphanenin Sofu, Okçu ve Göveççi mahalleleri ile Demirciören köyüne de hizmet vereceğini kaydetti.
İçerisinde roman, hikaye ve dini kitapların bulunduğu kütüphanenin açılış kurdelası, Başkan Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından kesilerek hizmete sunuldu.(EFE)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!