Emet Belediyesi'nden 3 bin kişilik iftar yemeğ

Güncelleme Tarihi:

Emet Belediyesinden 3 bin kişilik iftar yemeğ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 21:17

Emet Belediyesi'nden 3 bin kişilik iftar yemeğ

Haberin Devamı

 
Ercan KOLKU / EMET,(Kütahya),(DHA)- EMET Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve artık geleneksel bir etkinliğe dönüşen toplu iftar programı ve 'Seccadeni al gel' isimli toplu teravih namazı geniş bir halk kitlesinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Emet Termal Resort Futbol Sahasında gerçekleştirilen organizasyona Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Belediye Başkanı Mustafa Koca, Garnizon Komutanı Yasin Bedir, Emniyet Müdürü Mesut Keyifli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cöre, Mal Müdürü Cemalettin Aydın, EMYO Müdür Yardımcısı Rıdvan Sezgin, Esnaf Odası Başkanı Abdullah Ünal,Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı  İbrahim Erdoğan, ADD Başkanı Erol Usta, Emet Termal Resort Müdürü Mustafa Hügül ile birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
 
Belediyece günler öncesinden başlayan hazırlıklar kapsamında futbol sahasında toplu iftar programı ve teravih namazı için hazırlıklar yapıldı. Halkın rahat bir iftar yapması için belediyenin tüm ekipleri yoğun bir mesai harcarken, teravi namazı için kadınlar ve erkekler için seyyar abdestlikler yapıldı.İftar öncesi  ilahi sanatçısı Ahmet Kemal Bacak sunuculuğunda gerçekleşen programda iftar vaktine kadar ilahi sanatçısı Mehmet Erarabacı sahne aldı. Emet halkı oruçlarını birlikte açtı.
 
BAŞKAN KOCA: EMET BELEDİYESİNİ HALKIN BELEDİYESİ YAPTIK
 
Gecede konuşan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca göreve geldikleri dönemden bu yana ilçede bir anlayışı değiştirdiklerini ve Emet Belediyesini gerçek sahibi olan halkın belediyesi yaptıklarını ifade etti. Koca şöyle konuştu:
 
"Bugün çocuklarımız bile belediyenin önünden geçerken içeri girip, mahallelerine oyun parkı, aydınlatma ve benzeri hizmet isteyebiliyor. Halkın belediyesi anlayışı ile kapılarımızı daima herkese açık tuttuk.Tutmaya da devam edeceğiz. Hoş geldin bebek, eren aşı, yaşlı ve hasta ziyaretleri,evlenen çiftlerimize ilk hediyelerini vermek gibi sosyal projelerimiz ile halkımıza  doğumundan ölümüne yaşamının her anında belediyelerinin yanlarında olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz."
 
Belediye olarak 2015 yılı ve 2016 yılınını ilk 6 ayında 1.5 milyon TL hibe aldıklarını belirten başkan Koca, " Bunu halkımız da biliyor,Ankara da biliyor, Milletvekillerimiz de biliyor. Onların destekleri ile Emetimiz için çalışıyoruz. Tek bir Emet var. Birlik ve beraberlik içinde sizlerinde desteği devam ettiği müddetçe sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz 2.5 yıl önce seçimlerde vaat ettiğimiz 30 maddenin yüzde 70'ini menini mutluluğunu yaşıyoruz. Hedeflerimizi büyütüyoruz" dedi.
 
İftara katılan ve mazereti nedeniyle katılamayan herkese teşekkür eden başkan Koca; "Burada mühim olan birkaç kap yemek değildir. Burada önemli olan bu manevi coşkuyu halkımızla beraber hep birlikte yaşamaktır. Kütahya basınımızda bugün bu etkinliğimize geniş bir katılım göstererek bizleri onure etmişlerdir. Bizler basınımızı her zaman önemsiyoruz. Çünkü basınımız yaptığımız hizmetleri sizlere aktarmada bizlerin aynasıdır" diye konuştu.
 
Program çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi ile devam ederken, teravih namazı ise Mısırlı hafız Dr. Muhammed Recep  imamlığında kılınarak gece sona erdi.
 
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!