'SOBE' ilk programını ailelerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi:

SOBE ilk programını ailelerin katılımıyla gerçekleştirdi.
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 10:54

'SOBE' ilk programını ailelerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- SELÇUKLU Belediyesi tarafından Türkiye’ye kazandırılan ve geçtiğimiz günlerde Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı kurularak çalışmalarına başlayan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) ilk programını ailelerin katılımıyla gerçekleştirdi. 
Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak, Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (KOÇAYDER) Başkanı Mustafa Yağcı ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, , Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı yönetim kurulu ve mütevelli heyeti üyeleri, Selçuklu Belediyesi başkan yardımcıları ve birim müdürleri, otizmli aileler ve akademisyenler katıldı.
Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfının kuruluşunu yeni tamamladığını ve ilk programını otizmli aileler ile gerçekleştirdiğini ifade eden Vakıf Başkanı Mustafa Ak, ''Başlangıçta sosyal sorumluluk projesi olarak yola çıktık fakat geldiğimiz son noktada bu alanın ne kadar boş bırakıldığını fark ettik. İkili ilişkilerle bu oluşum içerisinde bulunmayı kabul eden arkadaşlarımızın çoğunun hiçbir bilgisi yoktu ama süreç ilerledikçe bu işi ne kadar çok sahiplendiklerine şahitlik ettik. Merkezimizin yönetimi ve halkın bilinçlendirmesini en iyi şekilde yapabilmek adına çok gayret sarf ediyoruz, sarf etmeye de devam edeceğiz. En verimli şekilde tesislerimizi kullanmaya çalışacağız. Birkaç ay içerisinde küçük bir grupla çalışmalara başlamayı düşündüğümüz merkezimiz tamamen açıldığı zaman bireyler buradan ciddi anlamda bir eğitim alacak, eğitimlerini tamamlayan bireylerimiz spor alanlarında, havuzlarda, yaz ve kış kullanabilecekleri kapalı, açık at binme alanlarından faydalanabilecek. Yeteneklerini geliştirici, müzik, resim, güzel sanatlar gibi faaliyetlerden yararlanabilecekler. Kendilerinin ve ailelerinin daha kaliteli bir hayat sürmeleri için üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bir nebze onlara faydamız olacaksa bu bizim için en büyük mutluluk olacaktır.''dedi.  Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezinin (SOBE)faydalı işlere vesile olacağını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Toprağa ektiğimiz tohumun bugün artık yavaş yavaş yeşerdiğini ve etrafına fayda sağlamaya başladığına şahitlik ediyoruz, bizim için büyük bir mutluluk. Bir hayalle başlamıştık, geriye dönüp baktığımızda çokta ne yaptığımızın farkında olmadan, bir gayret içerisinde öğrenek çıktığımız bir yolculuk ama sonrasında Rabbim karşımıza çok iyi insanlar çıkardı. Hep kapanan kapılar açıldı, hep bir iyilik ortaya çıktı. Niyet hayır olunca akıbette hayır oluyor ve bir kolaylık ortaya çıkıyor. Açıkçası işin bu noktaya geleceğini tahmin etmiyorduk. Çok şükür ki bu hale geldi, vakfımız kuruldu ve bugün artık otizmle alakalı programların yapıldığı bir merkez haline geldi. İnşallah bundan sonra daha faydalı işler yapılmaya gayret edilecektir” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!