Selçuklu’da Kütüphane Ve Okur Sayısı Artıyor

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu’da Kütüphane Ve Okur Sayısı Artıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 13:47

KONYA’NIN MERKEZ SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİ, 5 YENİ KÜTÜPHANE KAZANDIRDIĞI İLÇEDE, 8 OLAN OKUL KÜTÜPHANE SAYISINI 13’E ÇIKARDI. BÖYLECE 51 BİN 381 ÜYESİ İLE BÜYÜK İLGİ GÖREN KÜTÜPHANELERİN SAYISI DA 20 OLDU.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, 5 yeni kütüphane kazandırdığı ilçede, 8 olan okul kütüphane sayısını 13’e çıkardı. Böylece 51 bin 381 üyesi ile büyük ilgi gören kütüphanelerin sayısı da 20 oldu.
Selçuklu Belediyesi, Halk ve Çocuk Kütüphaneleri ile okullarda bulunan kütüphanelerde öğrencilere hizmet sunmaya devam ediyor. Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hakim Ömer Onsun İlkokulu, Kaşkarlı Mahmut Ortaokulu, İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şems-i Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne kazandırılan kütüphanelerle birlikte kütüphane sayısını 20’ye çıkartan Selçuklu Belediyesi, 196 bin kitapla öğrenci ve kitapseverlere hizmet sunuyor. 51 bin 381 üyesi bulunan 20 kütüphaneden internet kullanımı ile birlikte 10 bin kişi yararlanırken, günde 4 bin kitap değişimi gerçekleşiyor. Ayrıca kütüphanelerde ücretsiz internet erişimi de sağlanıyor.
Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamada, eğitimin her alanında katkı sağladığı belirtilerek, “Okuma oranının artması, bilgi ve kültür düzeyinin yükseltilmesine önemli etkisi bulunan kütüphaneler öğrencilerin araştırma ödevleri için de en çok faydalandığı yerler arasında bulunuyor. Selçuklu Belediyesi’ne ait kütüphanelerin gerek fiziki yapısı gerek kitap sayısı, öğrenci ve kitapseverlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte. 20 kütüphanede 51 bin 381 üyesi ve 196 bin kitap ile öğrencilerin ihtiyacını karşılayan kütüphaneler öğrencilere sağladığı ücretsiz internet erişimiyle de bilgiye ulaşımı kolaylaştırıyor. Bu hizmetlerin yanında 2014 yılında 7 öğrenci yurdunda pilot uygulama olarak başlatılan kurumsal kütüphanede üye sayısı 16’ya yükselirken bu hizmetten 2 binden fazla öğrenci faydalanıyor” denildi.
Selçuklu Belediyesi Halk ve Çocuk Kütüphaneleri; Dumlupınar Mahallesi, Rauf Orbay Mahallesi, Akşemsettin Mahallesi, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi, Bosna Hersek Mahallesi, Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası Sosyal Tesisi ve Şeker’de bulunuyor. Ayrıca Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi, İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu, Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu, Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu, Buhari İmam Hatip Ortaokulu, Hocacihan Orta Okulu, Toki İlkokulu, Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hakim Ömer Onsun İlkokulu, Kaşkarlı Mahmut Ortaokulu, İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şemsi Tebrizi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bulunan kütüphanelerden okuyucular hafta içi her gün 08:00-17:00 saatleri arasında yararlanabilir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!