Selçuklu Belediyesi 100 bin öğrenciye şehri tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Selçuklu Belediyesi 100 bin öğrenciye şehri tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2018 11:20

Selçuklu Belediyesi 100 bin öğrenciye şehri tanıttı

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- SELÇUKLU Belediyesi tarafından 2010 yılında başlatılan "Şehrimi Tanıyorum Kültür Gezi" programlarına katılan öğrenci sayısı 100 bine ulaştı. Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerini profesyonel rehberler eşliğinde tanıma fırsatı bulan üniversite öğrencileri, sevgi ve hoşgörü iklimini teneffüs ettikleri Konya’dan ayrılırken şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtanbirer kültür elçisi oldu.
Türkiye’nin en büyük üniversite öğrenci potansiyeline sahip Konya’da “Şehrimi Tanıyorum” etkinliklerine katılan yerli ve yabancı binlerce öğrencinin faydalandığı geziler yoğun ilgi görüyor. Proje kapsamında şu ana kadar 100 bin öğrenci Konya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını, doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldu.
Şehrin en güzide mekânlarını profesyonel rehberler eşliğinde üniversite öğrencilerine tanıtmaya devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi olarak Türkiye genelinde örnek bir çalışma sergilediklerini, Şehrimi Tanıyorum etkinliği kapsamında Konya'nın tarihi ve kültürel değerlerini en güzel şekilde tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.   Başkan Pekyatırmacı, “Şehrin hoşgörü sembolü olan Mevlana Müzesinden başlayan etkinliğimiz, Selçuklu’ya Başkentlik yapmış şehrin en güzide tarihi eserlerin tanıtımı ile devam ediyor. Son olarak 5 bin yıllık tarihi mirasa sahip Sille’de misafirlerimizi ağırlıyor ve yine turizm açısından şehrimize büyük katma değer sağlayan Tropikal Kelebek Bahçemizde öğrencilerimizi rengârenk bir dünyada farklı bir atmosfere taşıyoruz. Bu etkinliğimiz ile öğrencilerimizin yaşadıkları şehri tüm özellikleri ile yakından tanımalarını sağlıyoruz. Diğer taraftan da öğrencilerimizin birer kültür elçisi olarak kendi memleketlerinde şehrimizi tanıtmalarına vesile oluyoruz. Etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!