NEÜ’de Değirmencilik Programı Açılıyor

Güncelleme Tarihi:

NEÜ’de Değirmencilik Programı Açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 14:51

ÖZEL SEKTÖRÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU, YETERLİ BİLGİ VE BECERİYE SAHİP NİTELİKLİ TEKNİK ELEMANLARIN, ÜNİVERSİTE VE SANAYİ İŞBİRLİĞİ BÜNYESİNDE YETİŞTİRİLMESİ AMACI İLE NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ’NDE UN VE UNLU MAMULLER TEKNOLOJİSİ (DEĞİRMENCİLİK) PROGRAMI AÇILIYOR.

Özel sektörün ihtiyaç duyduğu, yeterli bilgi ve beceriye sahip nitelikli teknik elemanların, üniversite ve sanayi işbirliği bünyesinde yetiştirilmesi amacı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nde Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) programı açılıyor.
Program kapsamında NEÜ ile Konya Ticaret Borsası (KTB), Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO), Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği (OAUSD) ile Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) arasında protokol imzalandı.
“ÜLKENİN VE ŞEHRİN TALEPLERİNİ UYGUN ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYORUZ”
Protokolde NEÜ adına konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, iki senelik bir çalışmanın ardından programın faaliyete geçtiğini bu konuda sektör temsilcilerinin talepleri olduğunu, programın bu alandaki ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Ülkenin ve şehrin talebine yönelik nitelikli insan gücü oluşturma görevini üstlendiklerini söyleyen Rektör Şeker, Konya gibi bir bölgede böyle bir programın açılıyor olmasının önemli olduğunu kaydederek paydaşlara teşekkür etti.
“2014 YILINDA ÜLKEMİZDE 2 MİLYON 200 BİN UN İHRACATI YAPILDI”
KTB adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ise, üniversite ve sanayi iş birliğinde çok önemli bir adımın atıldığını söyledi. Türkiye’de yedi yüz un fabrikası bulunduğunu, ülkenin fiili kapasitesinin 13 milyon civarında olduğunu belirten Çevik, dünyada 10 milyon ton civarında un ticareti yapıldığını söyledi. 2014 yılında ülkemizde 2 milyon 200 bin un ihracatı yapıldığını hatırlatan Çevik, Konya’nın değirmencilik alanında öncü olduğunu bu anlamda programın hayli önem arz ettiğini belirtti ve Konya için hayırlı olmasını diledi.
Bu alanda teknik eleman eksikliği olduğunu, çalıştırılacak elemana ihtiyaç duyulduğunun da altını çizen Çevik, açılacak programla birlikte bu sorunların da çözülecek olmasından camia olarak memnuniyet duyacaklarını belirtti.
KTO adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de, bu çapta bir girişimin Türkiye için hayırlı olacağını bu programdan yetişen kişilerin ülke için var olan açığı kapatacağını söyledi. NEÜ’ye özel sektörle işbirliği yaptığı için teşekkür eden Öztürk, “Program sanayi için iyi olabileceği gibi genç kardeşlerimizin de hayata başlarken ellerinde iyi bir iş imkânı sağlayacak” dedi.
KSO adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Veli Tekelioğlu ise, bu örnekle ve teşebbüsle hocaların sanayicilere, sanayicilerin de hocalara güvenini artıracağını ve iyi eğitimli kişilerle basamak atlayabileceklerini belirtti.
OAUSD adına Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hekimoğlu da programı un sanayisinin içinde olanlar olarak önemsediklerini, yeni açılacak olan bu programın hayırlara vesile olacağını umduklarını belirtti.
TUSAF Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selçuk Aydınalp da, “Türkiye dünya un ticaretinin yüzde 25’ini elinde tutuyor. Un ve Unlu Mamuller makine ihracatı yapan sanayicilerimiz de dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapıyor. Burada makine montajları ve un sanayinde ara eleman noktasında sıkıntı çekiliyor. İnşallah atılan bu adımla büyük katkı sağlanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
İŞ-KUR STAJER ÖĞRENCİLERE DESTEK VERECEK
İmzalanan protokol törenine davetli olarak katılan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Muzaffer Akgün de, İŞ-KUR olarak bu bölümde okuyan öğrencilerin iş yerlerinde staj yaparken harçlıklarını ve sigorta ödemelerini yapacaklarının altını çizdi. Bunun işveren ve çalışan açısından yardımcı bir etken olduğunu söyleyen Akgün programın hayırlı olmasını temenni etti.
İmzalanan protokol çerçevesinde; öğrenimi ve stajlarını tamamlayan başarılı öğrenciler protokole dahil olan kurumlarda staj sonrası çalışmaya başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!